Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Indul a HUB Design House – Veszprém: szakmai „házibuli-sorozat” keretében épülnek a kreatív-kulturális hidak

2022. május 30. 12:19
Jó embereket összehozni, sokféle területről – erre az alapgondolatra és a tudásmegosztásra épül a HUB Design House – Veszprém, a Super Channel design ügynökség inspiráló, új eseménysorozata. Az értékteremtő és közösségformáló projektjeiről ismert budapesti csapat most Veszprémben, a VEB2023 EKF támogatásával indítja el kötetlen hangulatban zajló, gondolatébresztő beszélgetéseit és a kulturális hidak kiépítését, műfajok, iparágak és generációk között.

A HUB Design House - Veszprém szakmai „házibuli-sorozat” célja, hogy lehetőséget teremtsen az üzleti, kreatív-kulturális szereplők, tudományos szakértők és a helyi civilek közötti párbeszéd kialakítására és a közös jövőformálásra. A kihívások ugyanis, amikkel küzdünk, sokkal univerzálisabbak, mint gondolnánk. Egy vállalkozás generációs kérdései például ugyanúgy megjelennek társadalmi szinten, és ha ezekről együtt, a gondolatainkat összeadva, szabadon beszélgetünk, akár előrébb juthatunk. 

A sorozat mögött álló Super Channel csapata a fővárosban már bizonyította ennek a kijelentésnek az igazságát, ezúttal pedig az EKF régió versenyképességét, fejlesztését támogatják budapesti szakmai berkekben már népszerű koncepciójukkal.

„Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a kötetlen beszélgetések intellektuálisan és érzelmileg is mindig megmozgatják a résztvevőket. A ránk jellemző barátságos megközelítésen túl a kulcsot az jelenti, hogy különféle nézőpontokat gyűjtünk be azoktól az emberektől, akiknél a tudás, a tapasztalat és az ambíció van. Ebből az intenzív együtt gondolkodásból olyan szikrák keletkeznek, olyan kémia tud kialakulni, amely elvezet a közös nevezőkhöz és a hosszútávú fejlődést támogató alapokhoz.

Budapesten már nagy sikert alkottak a HUB Design House beszélgetései (Fotó: Super Channel)Budapesten már nagy sikert alkottak a HUB Design House beszélgetései (Fotó: Super Channel)

A most induló, veszprémi beszélgetéssorozat alkalmával feltérképezzük és hálózatba szervezzük a régió azon szereplőit, köztük borászokat, egyetemi oktató-kutatókat, üzletembereket, designereket, alkotókat, akiknek tudása, képessége, attitűdje hosszú távon is fontos lesz Veszprém kreatív ökoszisztémájának létrehozásában. Ennek a szakmai közösségnek a diverzitása, sokszínűsége különböző iparágak, műfajok és generációk között átjárást tesz lehetővé, a kulturális hidak megépítése pedig komoly fejlesztési potenciált nyújt a közös gondolkodás, együttműködések megteremtéséhez. Az ily módon felépülő  intelligens hálózat egy újszerű, a város/régió perspektíváját, jövőformáló képességét, társadalmi innovációs lehetőségeit hosszabb távon is meghatározó, multidiszciplináris tudásközpontként működhet" - mondja Remete Tibor, a Super Channel stratégiai és kreatív igazgatója, a program szellemi atyja.

Az eseményeknek mindig más ikonikus veszprémi kulturális, gasztro-, vagy közösségi helyszín ad majd otthont. A szakmai diskurzus tematikáját a globális trendek, azok lokális környezeti, gazdasági, társadalmi kihívásai, a város és a régió jövőjét alakító tényezők keretezik. A tudásmegosztást fókuszba helyezve egyszerre lesz edukációs, szemléletformáló és inspirációs rétege az eseménysorozatnak, egy-egy téma horizontális és vertikális kibontásával.

Az első veszprémi alkalom témája A hely szelleme lesz a KUNSZT-banAz első veszprémi alkalom témája A hely szelleme lesz a KUNSZT-ban

Az első esemény témája, A hely szelleme - Genius loci, olyan érzelmi töltettel bír, amely eleve szolgálja a résztvevők közötti kapcsolódást, barátságos légkör megteremtését és a történetmesélést. A szervezők arra kíváncsiak, hogy Veszprém és a régió szellemi hagyományai, kulturális öröksége, épített és természeti környezete mennyire volt/van befolyással, hogyan hat a helyi alkotó, vállalkozó emberekre, és az EKF, mint egyszeri, nagy lehetőség ezt hogyan tudja támogatni a hosszú távú pozitív hatások elérésében. Az alapozó beszélgetés célja egy olyan erős közös nevező megtalálása, ami a következő témákhoz megfelelő muníciót biztosít és a szakmai közösség építéséhez is komoly lendületet ad.

A HUB Design House első eseményét 2022. május 31-én, 18 órai kezdettel a KUNSZT!- ban tartják, a beszélgetőpartnerek között pedig ott lesz többek között Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ötletgazdája és Schultz Zoltán, a Lovassy gimnázium igazgatója is.

A program a VEB 2023 EKF támogatásával jön létre.

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.