Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda

2022. június 7. 4:00
Komáromi Sándor, a Paszta vezetője, a Pannon Egyetem oktatója megkeresésünkre számos újdonságról számolt be, melyek a drámapedagógiai képzésen kívül más területeket is érintenek.

Új drámás teremben tarthatja óráit és foglalkozásait Komáromi Sándor, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar tanárképzésének mesterpedagógusa. Mint fogalmazott, régi elképzelés, hogy a tanárképzés megreformálása egy gyakorlatiasabb szemléletet hoz majd, ehhez pedig szükségszerű a megfelelő tér: „Hamar felismertük, hogy nélkülözhetetlen egy olyan terem, amit szabadon használhatunk, belakhatunk, és ahol élménypedagógiai programokat is szervezhetünk. A technikai és fejlesztő eszközökkel felszerelt hely lehetővé teszi, hogy vendégül lássunk iskolai osztályokat, családokat, sőt, a legkisebbeket is.

A terem nem csupán a drámatanárképzésben résztvevőket segíti, de az óvódapedagógusok és tanítók újonnan induló képzései számára is rendelkezésre áll.

Többfunkciós teremnek mondhatjuk, ahol az interaktív tábla és a zsámolyok világa jól megférnek egymással.

További cél volt összefogni nem csupán Veszprém, de a környező települések drámára nyitott diákjait, így három korosztály – alsósok, felsősök, és középiskolások – számára működnek drámás csoportjaink, Zalavári András és Neuburger Éva vezetésével pedig nyitott drámaműhelyünk is van. A program a VEB2023 támogatásával valósulhat meg, a fő cél művészeti iskolás háttér kialakítása.

Jelentős újítás, hogy projektmódszertanra váltottunk, vagyis a drámapedagógiai képzésben résztvevő hallgatók első félévben már megtanulnak projekteket építeni, tanórát tervezni, elsajátítják a játékismeretet és a színjátszás alapjait, és már ebben az időszakban találkoznak diákokkal, így mentorált közegben tanulhatják a szakmájukat.”

Szabó Eszter
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.