Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda

2022. június 7. 4:00
Komáromi Sándor, a Paszta vezetője, a Pannon Egyetem oktatója megkeresésünkre számos újdonságról számolt be, melyek a drámapedagógiai képzésen kívül más területeket is érintenek.

Új drámás teremben tarthatja óráit és foglalkozásait Komáromi Sándor, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar tanárképzésének mesterpedagógusa. Mint fogalmazott, régi elképzelés, hogy a tanárképzés megreformálása egy gyakorlatiasabb szemléletet hoz majd, ehhez pedig szükségszerű a megfelelő tér: „Hamar felismertük, hogy nélkülözhetetlen egy olyan terem, amit szabadon használhatunk, belakhatunk, és ahol élménypedagógiai programokat is szervezhetünk. A technikai és fejlesztő eszközökkel felszerelt hely lehetővé teszi, hogy vendégül lássunk iskolai osztályokat, családokat, sőt, a legkisebbeket is.

A terem nem csupán a drámatanárképzésben résztvevőket segíti, de az óvódapedagógusok és tanítók újonnan induló képzései számára is rendelkezésre áll.

Többfunkciós teremnek mondhatjuk, ahol az interaktív tábla és a zsámolyok világa jól megférnek egymással.

További cél volt összefogni nem csupán Veszprém, de a környező települések drámára nyitott diákjait, így három korosztály – alsósok, felsősök, és középiskolások – számára működnek drámás csoportjaink, Zalavári András és Neuburger Éva vezetésével pedig nyitott drámaműhelyünk is van. A program a VEB2023 támogatásával valósulhat meg, a fő cél művészeti iskolás háttér kialakítása.

Jelentős újítás, hogy projektmódszertanra váltottunk, vagyis a drámapedagógiai képzésben résztvevő hallgatók első félévben már megtanulnak projekteket építeni, tanórát tervezni, elsajátítják a játékismeretet és a színjátszás alapjait, és már ebben az időszakban találkoznak diákokkal, így mentorált közegben tanulhatják a szakmájukat.”

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.