Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felkészülési versenyek sora a tájfutókál

2022. június 12. 21:41
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói az elmúlt időszakban több különböző versenyen is részt vettek, amelyek felkészülésként is szolgáltak a középtávú és váltó ob-re.

Vásárhelyi Sprint Tájfutó Hétvége

Nyárias melegben, jó hangulatban került sor május 20-21-én Hódmezővásárhelyen a Sprint Liga versenysorozat zárásaként, illetve a felnőtt vb egyik válogató futamaként megrendezett Sprint Tájfutó hétvégére.

A helyszínt változatos beépítettséggel, parkokkal, kis forgalmú utakkal tagolt városi környezet jellemezte, ahol a rendezők mesterséges lezárásokat is alkalmaztak a tájékozódási kihívás növelése érdekében – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

A helyezések sorsa a vasárnapi izgalmas vadászrajtos futamok során dőlt el, és végül a Veszprémi Honvéd SE több versenyzője is a dobogóra állhatott. A Sprint Liga lebonyolítási szabályai alapján a női felnőtt kategóriát a még csak ifikorú Máramarosi Rita nyerte, harmadik helyen pedig Mérő Dominika végzett.

Eredmények:

N14B: 2. Bálint Nóra
N21A: 2. Máramarosi Rita, 3. Mérő Dominika

F50A: 1. Máramarosi István

Vas-Veszprém-Zala megye középtávú és váltó bajnoksága

Május utolsó szombatján, a Sárcsi-kút hangulatos kirándulóhelyéről indulva versenyezhettek a tájfutók a megyei középtávú és váltó bajnoki címekért. A jelentősebb szintkülönbségek nélküli, jól futható szálerdő gyors tempót tett lehetővé, amit csak a bokát próbára tevő karsztos formák és bazalt kőmezők leküzdése fogott helyenként vissza. A tájékozódást a területen zajló intenzív erdészeti és vadászati tevékenység tipikus objektumai segítették. A Veszprémi Honvéd SE ismét bizonyították felkészültségüket, sok dobogós helyezést szerezve az egyesületnek.

Középtáv eredmények:

N10: 1. Illés Szonja, BSC
N12: 1. Molnár Zulejka, VHS
N14: 1. Gaschler Janka, VHS, 2. Heizer Alíz, VHS, 3. Kovács Borbála, VHS
N16: 1. Gaschler Emma, VHS, 3. Ódor Laura, VHS
N21: 1. Mérő Dominika, VHS, 3. Lantai Lili, VHS
N35: 1. Kaszás Szilvia, BSC
N45: 1. Széplaki Erika, VHS, 2. Gaschler-Gyeviki Nóra, VHS
N50: 2. Péntek Gáborné, BSC
N55: 1. Kaszásné Boa Ágnes, VHS, 2. Böröczkíné Makai Anna, VHS, 3. Tóth Károlyné, VTC
N70: 2. Gombkötő Zsuzsanna, VTC

F10: 1. Mátyás Zsolt, VHS, 2. Szűts Ábel, VHS
F14: 2. Strenner Nimród, VHS, 3. Küronya Rudolf, BSC
F16: 2. Kovács Jeromos, VHS, 3. Nagy Bence, VHS
F21: 1. Molnár Zoltán, VHS, 3. ifj. Tóth Károly, VHS
F50: 3. Marton Balázs, VHS
F55: 1. Prill László, VHS, 2. Varsányi Attila, VHS
F60: 1. Tóth Károly, VTC, 2. Csizmadia József, VHS
F65: 3. Horváth Tivadar, VHS
F70: 1. Ládi János, BTK, 2. Németh Jenő, BTK
F80: 1. Vass Tibor, VHS

Nyílt: 1. Harmath Dávid, BSC, 2. Tóth Bettina, BTK, 3. Csizmadia Ágnes, VHS

Váltó eredmények:

V21: 1. Varsányi Kinga, Mérő Dominika, Gaschler Gábor (VHS)
V14: 1. Heizer Alíz, Molnár Iván, Strenner Nimród (VHS), 2. Gaschler Janka, Engi Dániel, Varsányi Ádám (VHS)
V18: 1. Gaschler Emma, Blaskó Benedek, Nagy Bence (VHS), 2. Ódor Laura, Kovács Jeromos, Szalontai Soma (VHS)
V40: 2. Gaschler-Gyeviki Nóra, Barát János, Marton Balázs (VHS)

VII. Homokháti Lado-Rec Kupa

A pünkösdi hétvégén Csévharaszton rendezték meg a VII. Homokháti kupát. Az alföldi terepen lebonyolított kétnapos, összetett nemzetközi verseny a tájfutók számára remek felkészülési lehetőséget biztosított a középtávú ob előtt. Sokan éltek az alkalommal, így a Veszprémi Honvéd SE is nagy létszámmal képviseltette magát. Ráadásul nem csupán az egyéni versenyen lehetett indulni: aki a szombat délelőtti futam után elég erőt érzett magában, délután 2x2-es váltó formájában ismét kimehetett a pályákra.

A kis szintkülönbségek ellenére túl nagy tempót nem engedhettek meg maguknak a versenyzők, mivel a változatos futhatóságú, vegyes erdővel, homokbuckákkal tagolt terep nagy figyelmet követelt meg. Egyrészt a kedvező, esős időjárásnak köszönhetően hirtelen felnőtt vegetáció miatt egyes ösvényeket és nyiladékokat csak nehezen lehetett észrevenni, másrészt a rendezők a legtöbb ellenőrző pontot a ligetes-borókás területek mélyére dugták. A csalánosban, szúrós bozótok között folytatott „dzsungelharc” sokaknak feladta a leckét, a VHS versenyzői ennek ellenére szép sikereket értek el.

Eredmények

N16: 1. Gaschler Emma, 2. Ódor Laura
N18: 1. Lantai Lili
N21Br: 2. Tóth Krisztina
N50: 2. Németh Zsoltné
N55: 3. Böröczkyné Makai Anna

F14: 3. Varsányi Ádám
F18: 2. Barát Miklós
F21Br: 1. ifj. Tóth Károly
F45Br: 3. Tömösközy Tamás
F50: 1. Egei Tamás
F60: 1. Takács Csaba

2x2-es váltó eredmények

N18: 1. Gaschler Emma, Lantai Lili

F14: 2. Heizer Alíz, Varsányi Ádám, 3. Barát Jázmin, Gaschler Janka
F18: 1. Barát Miklós, Bálint Ádám
F35: 3. Bálint Bence, Gaschler Gábor

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.