Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be

2022. június 16. 16:00
A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően 5 millió forint értékben építettek új játszóteret Sólyon, ezen kívül a temetőben is történt beruházás, valamint a falugazdaság is új infrastruktúrával és eszközökkel bővül hamarosan.

Kaptúr József, Sóly polgármestere ottjártunkkor elmondta, a régi játszótér, ami a településen volt már elhasználódott, több helyen elkorhadtak az eszközök, ezért időszerűvé vált a cseréje. A fogyasztóvédelmi hatósággal együttműködve és a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően mostanra elkészült egy biztonságos, modern és több szabadtéri játékot kínáló játszótér a település közepén.

A polgármester kiemelte, a pályázatukhoz nagy segítséget kaptak Ovádi Pétertől, a térség országgyűlési képviselőjétől, aki a játszótér mellett még több, Sóly számára fontos projektben is támogatja őket.

Kaptúr József és Ovádi PéterKaptúr József és Ovádi Péter

Ilyen volt a temető kerítésének felújítása, ami szintén nem olyan régen készült el, ami pedig a jövőt illeti, három nyertes pályázatról is be tudott számolni a polgármester, amelyek néhány hónapon belül megkezdődnek.

Szintén a temetőben telepíteni fognak egy digitális temetőtérképet, ezen kívül a településgazdaság szempontjából hiánypótló beruházásként egy 8x10 méteres mobil garázzsal is gazdagodik Sóly, valamint kommunális eszközöket is tudnak vásárolni a Magyar Falu Program támogatásaiból.

Visszatérve a játszótér jelentőségére, Kaptúr Józseftől megtudtuk, 2014 óta közel 100 fővel gyarapodott a település – akkor 476-an, most 574-en vannak – és körülbelül 60 gyermek él itt családjával.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.