2022. november 27.
//
Virgil névnap

Újabb Tatai-gól, újabb magyar győzelem

2022. június 17. 12:00
MLSZ
A poreci nemzetközi torna második játéknapján az Eb-résztvevő lengyeleknek is öt gólt lőtt férfi futsalválogatottunk.

A magyar csapat kedden Montenegró ellen szép gólokat szerezve magabiztosan nyert 5-1-re, a második játéknapon pedig a jóval magasabban jegyzett lengyel együttes volt a mieink ellenfele.

Az mlsz.hu beszámolója szerint jól kezdtük a mérkőzést, és a félidő első felében sikerült elhúznunk ellenfelünktől: a 6. percben Dróth Zoltán büntetőből szerzett vezetést, a 7. percben Bíró Attila duplázta meg az előnyünket, majd néhány másodperccel később Sipos Gergő révén újabb gólt szereztünk. A 10. percben Dávid Richárd oldalszabadrúgásból lőtt a lengyel kapuba, ezzel már 4-0-ra vezettünk.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A félidőből hátralévő időben a lengyelek büntetőből szépítettek ugyan, majd a fordulás után feljöttek két gólra, de igazán szorossá nem tudták tenni a meccset. A mérkőzés hajrájában Tatai József 5-2-re alakította az állást, a lengyeleket az sem vigasztalhatta, hogy ők szerezték a mérkőzés utolsó gólját, amivel kialakult az 5-3-as végeredmény.

Nagyon jól indult a mérkőzés, néhány perc alatt elhúztunk az ellenféltől. Utána egy kissé fáradtabban mozogtak a játékosok, közelebb tudott zárkózni az ellenfél, de végig jól küzdöttünk, a rutinos játékosok jó teljesítményének köszönhetően gyorsan átlendültünk a holtpontokon, és nem forgott veszélyben a vezetésünk. Örülök a győzelemnek, mert a lengyeleket nyolc éve nem győztük le az otthonunktól távol, ráadásul sorozatban a hetedik mérkőzésünkön maradtunk veretlenek. Szükségünk van az ilyen tempójú mérkőzésekre a vb-selejtezők előtt, a taktikai fejlődésben is sokat jelentenek, és a fiatalabb játékosok beépítése szempontjából is fontosak a csapatnak

 – mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:

Magyarország–Lengyelország 5-3 (4-1)
Magyarország: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos
Csere: Krajcsi Bence, Vas Ádám, Sipos Gergő, Rábl János, Pál Patrik, Tatai József, Bíró Attila, Suscsák Máté, Horváth Benedek, Szalmás Zoltán

vehir.hu

További cikkek

Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Az 1. Futsal Club Veszprém az NB I éléről, remek formában várja az újonc Nyíregyháza elleni pénteki (18.30) újabb hazai bajnokit.
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Az 1. Futsal Club Veszprém fiatal játékosa, Kártik Zsombor térdsérülést szenvedett nevelőegyesülete, a Berettyóújfalu elleni hazai rangadón. A sportoló az idény hátralévő részében várhatóan már nem léphet pályára.
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
A közelmúltban hivatalosan is megalakult a VESC női futsalcsapata. Portálunk meghívást kapott a hölgyek edzésére, akik nemrég első győzelmüket is megszerezték.
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Az NB I élére ugrott az 1. Futsal Club Veszprém, amely az idény eddigi legélvezetesebb, fordulatokban, izgalmakban és szép jelenetekben is bővelkedő mérkőzésén, ezer néző előtt győzte le a vendég Berettyóújfalut (4-3).