Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Carlos Ortega vezetésével BL-győztes a Barca!

2022. június 19. 20:09
A spanyol Barcelona hosszabbítás, majd hétméteresek után 37-35-re nyert a lengyel Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában a kölni Lanxess Arénában.

Miután a Telekom Veszprém hétméteresek után 37-35-re alulmaradt a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi bronzmérkőzésén, már csak egyetlen kérdés maradt: ezúttal vajon a lengyel Kielce, vagy a címvédő, a spanyol Barca emelheti magasba a trófeát?

A katalánok kezdték jobban az finálét: a nyolcadik percben Mem góljával már háromgólos volt az előnyük (6-3). Talant Dujsebajev együttese viszont nem tört meg, az első játékrész végéhez közeledve sikerrel egalizált Karalek révén (25. perc: 12-12). Fej fej melletti játék következett, a szünetre végül a Carlos Ortega irányította Barca vonulhatott fórral (félidei részeredmény: 14-13).

A fordulás után folytatódott az idegek harca, egyik csapat sem tudott leszakadni a másikról (38. perc: 17-18). A negyvenkettedik perchez érkezve továbbra is döntetlen állt az eredményjelzőn (20-20). Öttel a vége előtt 25-25-re álltak a felek, a rendes játékidő utolsó másodpercében pedig Karalek szintén egalizált, így kétszer öt perc hosszabbítás következett (rendes játékidő: 28-28).

A ráadás első felvonása a katalánok egygólos előnyével zárult (30-29). A második extra öt percben szintén nem jutottak dűlőre a riválisok (32-32), így akárcsak a bronzmérkőzésen, itt is hétméteresek következtek. Alex Dushebaev elrontotta a lövését, míg a Barca játékosok nem hibáztak (végeredmény: 37-35).

A Barca így megvédte a címét, a 2021/2022-es kiírásban is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Carlos Ortega vezetőedzőként első címét szerezte meg a legrangosabb sorozatban.

A Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében először történt címvédés. A BL idei kiírásának legtöbb gólt szerző játékosa Gómez volt (Barca, 104 találat), míg a legértékesebb játékosnak Karaljokot választották (Kielce).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő:
Barca – Kielce 37-35 (14-13)
Köln, Lanxess Aréna, 19750 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)
Barca: 56 lövés/36 gól
Vezetőedző: Carlos Ortega
Kielce: 55 lövés/ 35 gól
Vezetőedző: Talant Dujsebajev
Hétméteresek: 10/10, ill. 8/7
Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Korábban:

Kapcsolódó cikk
Büntetőpárbaj után a Kielé a bronzérem
Elképesztően izgalmasan alakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi bronzmeccse, amelyen a Telekom Veszprém büntetőpárbaj után maradt alul a német THW Kiel ellen.

Képgaléria

 

Galéria
Barca - Kielce 37-35
vehir.hu
Tál Dominik
további cikkek
Messze voltak a csodától Erről jut eszembe… Messze voltak a csodától A hit és az egészséges önbizalom hegyeket tud megmozgatni, de az eredményességhez kell a tudás is. Sőt, leginkább megfelelő tudás kell, mert elsősorban arra lehet építeni, abban lehet hinni. 2024. április 5. 8:09 Kialakult a negyeddöntő párosítása a férfi kézi BL-ben Telekom Veszprém Kialakult a negyeddöntő párosítása a férfi kézi BL-ben Fazekas Gergő csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock kettős vereséggel esett ki a Paris Saint-Germainnel szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában. 2024. április 4. 22:58 Nem volt kérdés: BL-negyeddöntőben a Telekom Veszprém! Telekom Veszprém Nem volt kérdés: BL-negyeddöntőben a Telekom Veszprém! A házigazda Telekom Veszprém játszi könnyedséggel, 39-32-re nyert az OTP Bank-Pick Szeged ellen a kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának csütörtök esti visszavágóján. Ahogy tavaly, az építők idén „Építők” kettős győzelemmel, 76-62-es összesítéssel jutott a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a dán Aalborg lesz az ellenfele. 2024. április 4. 20:11 Csodát tesz a Szeged Veszprémben? Telekom Veszprém Csodát tesz a Szeged Veszprémben? A férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának ma esti (18.30), veszprémi visszavágóján az OTP Bank Pick-Szegednek nyolc góllal kellene nyernie ahhoz, hogy továbbjusson a sorozat negyeddöntőjébe. 2024. április 4. 8:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.