Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
32°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
32°C

Alternatív zenei sztárokkal jönnek a 2022-es irodalmi romkoncertek

2022. június 21. 21:12 // Forrás: VEB2023
Ivan & The Parazol duó, Szűcsinger azaz Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián, Prieger Zsolt, valamint Vecsei H. Miklós és Balla Gergő a Platon Karatevből is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert sorozatában idén nyáron.

Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik, hiszen a régió településeit járva lépten-nyomon kolostor-, templom-, kápolna- és várromokra bukkanunk. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozata.

A természetközeli helyszínekre szervezett eseményekben közös, hogy mindet Balaton-felvidéki, vagy veszprémi romok tövébe szervezik, kis közönség előtt és az előadók minimális hang-és fénytechnika igénybevételével játszanak. Az irodalmi ihletésű koncerteken a személyesebb, intimebb kapcsolódás lehetőségeit szeretnék megteremteni az előadók, a közönség és a környezet között, éppen ezért lesznek az előadások kis létszámúak.

Ivan & The Parazol duóIvan & The Parazol duó

Június 26-án, a veszprémi Margit-romoknál az Ivan & The Parazol játssza el első magyar nyelvű lemezének, a Budai Popnak a dalait. A lemezen hallható számok akusztikus formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván, most visszanyúlnak a gyökerekhez és ilyen formában fogják megmutatni őket, az album elejétől a végéig.

Július 31-én, a balatoncsicsói Szent Balázs templomromnál a Szűcsinger lesz halható Szűcs Krisztián zenész (HS7, Budapest Bár) és a költő Szálinger Balázs szereplésével. Az est forrása a két alkotó közös mániáiból ered azaz Petőfi Sándorból, Beatlesből és a magyar kabaréból. Közös dalok, tinédzserkori versek, megjelenés előtt tesztelendő slágerek, háború és béke, jelenetek, új szövegű Beatles, pszichedelikus Petőfi – és az est végén a „Világslágerek Magyarul” című blokk, ami után szem nem marad szárazon.

Augusztus 28-án, a dörgicsei, Boldogasszony templomromnál Prieger Zsolt és alkotótársai, Nők, extázisban című műsorát hallhatjuk. Az előadást az alkotó női szentek írásaiból állította össze. A koncert különlegessége, hogy ez alkalommal három hölgy is megfordul a színpadon, így Bakonyi Alexa, Szamosi Zsófia és Magyar Bori is része lesz az előadásnak.

Vecsei H. MiklósVecsei H. Miklós

Az eseménysorozat 2022-es zárókoncertje szeptember 11-én, Vecsei H. Miklós és Balla Gergő (Platon Karatev) József Attila-estje lesz. A veszprémi Margit-romokhoz visszatérő előadáson rendhagyó meséket hallhatunk majd József Attila életéről, versekkel, zenével.

A minimális környezetterhelés, a természet és a történelem értékeinek felfedezése és védelme kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért az előadások ZERO WASTE, vagyis hulladékmentes eseményként valósulnak meg.

A sorozat eseményei ingyenesek, de online előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az eseményekre a regisztráció a fellépések előtt pár héttel indul.

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.