2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Saját ruhamárkát hívott életre a veszprémi kézis, Ligetvári Patrik

2022. június 28. 11:50
Ecoport
A Telekom Veszprém válogatott balátlövője olyan ruhamárkát szeretett volna, amely az extra magas embereknek is jól áll. Ligetvári Patrikot a menyasszonyával létrehozott This Side-ról kérdeztük.

Milyen igény hívta életre a This Side megalapítását?

Régóta álmodoztam egy saját ruhamárkáról, amely tükrözi a stílusom és a darabjai minőségi, kényelmes viseletet biztosítanak. Az időzítés volt a kérdés, korábban sosem találtuk a megfelelő pillanatot erre, de mivel két éve visszaigazoltam Veszprémbe, úgy éreztük, ennél ideálisabb időszak nem lesz a thisSide elindítására, ezért belevágtunk.
A magasságomból fakadóan mindig nagy fejtörést okozott, hogy olyan, méretben passzoló ruhát találjak magamnak, amely jól is áll és én is jól érzem magam benne. A legtöbb ruha mindig rövidnek bizonyult rám. A thisSide megalapításakor ezt a problémát szerettük volna kiküszöbölni és megkönnyíteni a hasonló adottságokkal bírók ruhavásárlását. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a termékeinkkel mindenkire gondoltunk, legyen magasabb vagy alacsonyabb, bízunk benne, hogy itt megtalálja a neki megfelelő komfortos, trendkövető darabokat.

Mi a profilja a márkának? Kiknek szól? Milyen stílust képvisel?

A thisSide darabjainál alapvető szempont a kényelem, minden ruhadarabot úgy tervezünk, hogy az a maximális kényelmet szolgálja. Éppen ezért, ha egyetlen célcsoportot kellene választani, akkor azt mondanám, a thisSide azoknak szól, akik ezt a minőségi kényelmet keresik a ruhadarabok esetében is. Legyen szó oversize vagy longline darabokról, a minőség és a kényelem terén nem kötünk kompromisszumot, ebből a kettőből nem engedünk a ruhadarabok tervezése, kivitelezése során. Az első kollekciónk a sportosabb vonalat képviseli, de a jövőben sportosan elegáns darabokkal is jelentkezünk majd.

Magyar márkáról van szó. Mit jelent ez pontosan? Ki tervezi a ruhadarabokat?

Fontos szempont volt számunkra az is, hogy a tervezés és kivitelezés is Magyarországon történjen, ezzel is segítve a hazai munkaerőpiacot. Minden termékünk Magyarországon készül, többségében hazai alapanyagokból. A legapróbb részletekig komolyan vesszük a hazai vonatkozást, a sapkáink például egy hazai kötödében készülnek.

A kollekció, az egyes ruhadarabok megálmodása, az ötletelés a menyasszonyommal közösen történik, majd Papp Piroska papírra viszi az elképzeléseinket, hogy lássuk, hogyan nézne ki a valóságban mindaz, amit megálmodtunk.

Nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre a csomagolás során. Miért döntöttetek így?

Ez is a szívügyünk, igyekszünk környezettudatosak lenni amennyire csak lehet. A csomagolásunk, a címkék újrahasznosítottak, míg a nyomdai anyagokat egy budapesti zöldnyomdában készíttetjük.

Sok nemzetközi sportolónak van saját márkája, ám a hazaiak közül kevésnek. Van még rajtad kívül itthon sportoló, akinek van saját kollekciója?

Lehet, hogy van, de bevallom, ezt nem vettem figyelembe a thisSide elindításakor. Nem szerettem volna másolni, másokra, más márkákra hajazni. Sokkal inkább az vezérelt, hogy a menyasszonyommal közösen létrehozzunk egy olyan ruhamárkát, ahol a minőség, a kényelem, a környezettudatosság és a magyarországi munkaerő bevonása alapértékeknek tekinthetőek és ahol olyan ruhadarabok készülnek, amelyben mindenki jól érezheti magát, alkattól, magasságtól függetlenül.

Nemrég alapítottátok a márkát. Milyenek az eddigi visszajelzések?

Novemberben indultunk el a thisSIDE-al és már kijött a második kollekciónk is. A visszajelzések alapján szeretik a termékeinket. Egyetlen márka piacra lépése sem könnyű, mivel a vásárlók nagy többsége bizalmatlan egy ismeretlen márkával szemben. Ugyanakkor azt látjuk, hogy aki megadta a thisSide-nak a kezdeti bizalmat, örömét leli a termékeinkben. A minőségi alapanyagokból készült, szuper kényelmes ruháink eddig senkinek sem okoztak csalódást. Újabb és újabb kollekciókkal igyekszünk majd meghálálni a termékeinkbe vetett bizalmat.

Mi a stratégiátok? Terveztek-e külföldre terjeszkedni?

Dolgozunk azon, hogy külföldre is szállíthassunk, de a legfontosabb egyelőre a magyar piac. Jelenleg online értékesítjük a termékeinket, de a jövőben szeretnénk egy kisebb showroomot, ahol megnézhetik, felpróbálhatják a ruháinkat.

Fotók: thisSide
A cikk az Ecoport magazin 2022/1. számában jelent meg.

Ge. Á.

További cikkek

Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romuluszt első látásra nem sok minden különbözteti meg egy átlagos katonától. Interjúnkkor is ugyanolyan terepszínű gyakorlóruhában jelent meg, ahogy bármelyik másik katona. Közelebbről megnézve a felvarrókat azonban szembetűnik, hogy altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával állunk szemben. Veszprémi látogatásakor egy ikonikus helyen, a MH Légierő Parancsnokságon, vagy ahogy sokan ismerik, a „Sziklában” beszélgettünk toborzásról, Veszprém stratégiai szerepéről a honvédelemben és a szomszédban dúló háborúról is.
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.