Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A felnőtt vb-n bizonyítottak a veszprémi tájfutók

2022. július 9. 10:25
A Dániában rendezett sprint világbajnokságon a 17 éves Máramarosi Rita kiválóan szerepelt a felnőttek mezőnyében váltóban, míg az egyéni futamban veszprémi klubtársa, Mérő Dominika szerezte a magyarok legjobb eredményét.

Július 26-30. között Dániában rendezték az első olyan felnőtt világbajnokságot, ahol erdei futamok nem szerepeltek, csak sprint számokban lehetett indulni. A nemzetközi megmérettetésen 42 ország összesen 244 sportolója vett részt, a magyar csapatba (3-3 fő) pedig a válogatók során a Veszprémi Honvéd SE két versenyzője, Mérő Dominika és Máramarosi Rita is bekerült.

Az első nap Kolding belvárosában, történelmi környezetben került sor a sprint váltóra. Első futóként Máramarosi Rita állt rajthoz, aki élete első felnőtt vb-jén a táv kétharmadáig az élmezőnnyel tudott haladni, végül 12. helyen hozta a váltót. Bujdosó Zoltán és Bakó Áron után Mérő Dominikán volt a sor, aki két pozíciót javítva a 13. helyen érkezett be a magyar csapattal – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

Máramarosi Rita, Bujdosó Zoltán, Bakó Áron és Mérő DominikaMáramarosi Rita, Bujdosó Zoltán, Bakó Áron és Mérő Dominika

A következő napon a kieséses sprinten Dominikának a selejtezőből néhány hiba miatt nem sikerült döntőbe jutnia, de talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a harmadik napon Veljében megrendezett egyéni versenyen kipihentebben tudott rajthoz állni.

Délelőtt lakótelepi környezetben zajlottak a selejtezők, a délutáni döntőre pedig a belvárosban került sor. A rengeteg átjáróval és udvarokkal tarkított területet a mesterséges lezárások már-már labirintussá változtatták, még a legjobbaknak is le kellett lassítaniuk a térképolvasáshoz.

Mérő Dominika élete első vb-döntőjében óvatos kezdés után egy erős második körrel remek eredményt ért el, és a 29. helyen végzett, amivel a magyarok közül ő szerezte a legjobb helyezést.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.