Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hamarosan beköltözhet a Veszprémi Petőfi Színház a régi zeneiskola épületébe

2022. július 19. 13:37
Nemsokára a Veszprémi Petőfi Színház lakja be a régi zeneiskolát, amely nagymértékű fejlesztésen esett át. Az ősszel átadandó épületbe a teátrum számos tára költözik majd át.

Az Óvári Ferenc utca egyes szám alatt nem is lehetne kedvezőbb helye a Veszprémi Petőfi Színház melléképületének, hiszen egyenesen a Színházkertre néz a létesítmény, s csupán egy gyalogátkelő választja el tőle. A Modern Városok Program keretén belül megvalósuló újítást, s annak folyamatait hétfőn délután a Nyitott város program keretén belül tárták a veszprémiek elé, akik kíváncsiak voltak arra, hol tart éppen a fejlesztés.

A program - melynek keretén belül már több városi fejlesztésbe beleshettek az érdeklődők – a veszprémiek kíváncsiságának eleget téve igyekszik felmutatni, milyen szakaszokon esett át az adott létesítmény azért, hogy elnyerje legújabb formáját.

A bejáráson jelen volt többek között Porga Gyula polgármester, a VEMÉVSZER képviseletében a kivitelező, tervező, valamint Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, és Kellerné Egresi Zsuzsanna, igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

Az első ütem, mely a régi zeneiskola felújítását foglalja magában, a tervek szerint ősszel készül el, s akkor már költözhet a teátrum is. Hogy pontosan mely részei kerülnek át a főépületből, arról a teátrum vezetője számolt be részletesebben.

A pince részen egy rendkívül modern hangstúdió készült, mely nem csupán kis létszámú munkacsoportoknak alkalmas, de Oberfrank szerint – mivel fontos számára Veszprém kultúrája, így – akár nagyzenekaroknak is lehetőséget adna profi minőségű hangfelvételek elkészítésére.

Szintén a szóban forgó épületben lennének az értékesítési irodák, a jelmeztár, cipészműhely, varroda, sőt, egy próbaterem is helyet kapott, mely a színházi próbákhoz szükséges paraméterekkel bír.

Kellerné Egresi Zsuzsanna még arra is figyelt, hogy a Veszprémi Petőfi Színházra jellemző, kimondottan egyedi fal kerámia motívumai az új épületben is díszítsék a falat.

A belső udvaron nyári színházi előadások megrendezésére is lehetőség lesz, s a főépületen túl egy úgynevezett energetikai központ is segíti a működést. Oberfrank Pál hangsúlyozta, mostanában számos kritikát fogalmaznak meg az emberek, hogy kifejezzék elégedetlenségüket, ezzel szemben most legyen a háláé a főszerep, hiszen ismét újul a város.

A Nyitott város program keretén belül legközelebb – a tervek szerint – a Vár utca 17. számba tekinthetünk be.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.