Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is megrendezik a Garten Balatont

2022. augusztus 5. 16:00
Negyedik alkalommal kerül rendezik meg a Balaton északi partjának négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált.

A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatnak a vizuális művészetek szerelmesei augusztus 5. és 14. között. A Garten Kortárs Művészeti Alapítvány kiemelt szakmai együttműködő partnere a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány. Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

A Garten Balaton célja a kortárs képzőművészet középpontba állítása és a vizuális művészetek értő bemutatása a Balaton partján nyaralók és a helyben lakók számára. A szervezők tíz napon keresztül mindenki számára befogadhatóvá és élvezhetővé szeretnék tenni a kortárs képző- és fotóművészetet. Ennek érdekében a négy településen megvalósuló kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív programmal teszik még vonzóbbá. A pódiumbeszélgetéseken képzőművészek és fotográfusok, gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok beszélgetnek a képzőművészet legaktuálisabb kérdéseiről. A kertmozi dokumentum- és játékfilmjei mind a képzőművészet körül forognak. A koncerteken kortárs- és könnyűzenei produkciók egyaránt helyet kapnak. A tárlatvezetéseken a szakértők a művek többféle lehetséges értelmezését ütköztetik, és a hallgatókat is bevonják a felfedezésbe. A fesztivál szervezői a kortárs festészet és fotóművészet aktualitásait és trendjeit élményszerűen mutatják be a páratlan szépségű balatoni településeken.

Lovason 50 művész több mint 200 alkotását tekinthetik meg a látogatók. Ugyanitt Szabad a pálya címmel, 25 grafikus művész alkotásaiból nyílik szabadtéri plakátkiállítás a lovaspályán. Csopakon a ZM+G galériában Verebics Ágnes, a kultúrházban pedig a fiatal művészeket tömörítő Skurc Group alkotásai tekinthetők meg. Felsőörsön a Fotóudvarban és az alsóörsi Török házban több mint 25 fotográfus közreműködésével valósulnak meg az installatív köztéri fotókiállítások.

A pódiumokon a kortárs művészeti szcéna fiatal képviselői, galériások, művészeti menedzserek és kurátorok ülnek egy asztalhoz, hogy a műkereskedelem és a kanonizáció kapcsolatáról, hazai és nemzetközi lehetőségekről, a művészet társadalmi szerepéről és a kitágult piac új lehetőségeiről beszélgessenek (augusztus 9-én és 10-én, kedden és szerdán 18 órakor).

A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg: augusztus 8-12-ig minden délelőtt múzeumpedagógiai foglalkozás várja a 6-12 éves korosztály tagjait a Nagy Gyula galéria kertjében.

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.