2023. március 22.
//
Beáta névnap

Naményi Márk a Veszprém KK új vezetőedzője

A Veszprém Kosárlabda Kft. Naményi Márkot nevezte ki az első csapat, azaz a Veszprém Kosárlabda Klub vezetőedzőjének. A fiatal szakember kétéves szerződést írt alá.

A hamarosan huszonötödik életévét betöltő Naményi Márk veszprémi születésű, és a Veszprémi Kosárlabda Utánpótlás Egyesületben haladt jó úton afelé, hogy felnőtt játékos váljon belőle, amit azonban egy súlyos térdsérülés megakadályozott 2018-ban. Ezt követően döntött úgy, hogy továbbra is a sportág berkeiben szeretne dolgozni, ám immáron edzőként. Az utánpótlásban már azt megelőzően is dolgozott nevelőedzőként, és egyre idősebb korosztályok tartoztak hozzá, 2020-tól aztán a legidősebb, U20-as csapat. Azóta több ízben segített be a felnőtteknél is, akár másodedzőként, akár ideiglenesen vezetőedzőként. Ezen a nyáron jött el a pillanata annak, hogy őt nevezték ki az első számú együttes vezetőedzőjének.

Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője büszkén nyilatkozott az együttes honlapján fia kinevezéséről.

Természetesen apaként hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy a fiam szakmailag és emberileg is eljutott arra a szintre, hogy egy ilyen nagy felelősséggel járó feladatkört lásson el. Klubvezetőként pedig büszke vagyok arra, hogy az egyesületünknél Baksa Szabolcs után, hozzá rendkívül hasonló utat bejárva, Naményi Márk is kinőtte magát a felnőtt csapat vezetőedzőjévé. Mindez immáron azt is bizonyítja, hogy nemcsak tehetséges játékosokat, hanem edzőket is nevelünk, még inkább megerősítve a fiatalok támogatását első számú prioritásként kezelő klubfilozófiánkat.

A klubvezető elmondta, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem kíván beleszólni a szakmai munkába.

A közös munkánkat illetően elmondhatom, hogy a családi szálat, ahogy eddig is, félretesszük, és minden kosárlabdával kapcsolatos kérdést profiként kezelünk. A szakmai részbe továbbra sem szólok bele, hiszen én nem vagyok edző. Teljes felelősséget kap, akárcsak az elődei, amiért vállalnia kell a felelősséget. Az elvárások vele szemben sem alacsonyabbak, mint voltak az eddigi vezetőedzőinkkel szemben. Apaként is mindig magasra tettem a lécet a számára, és termesztésen sportvezetőként sem teszem másként. Pontosan tudjuk, hogy mit várhatunk el egymástól, hiszen tulajdonképpen ez már egy lassan huszonöt éve tartó közös munka – tette hozzá Naményi Miklós.

A Veszprém KK új vezetőedzője: Naményi Márk - Fotó: veszpremkosar.huA Veszprém KK új vezetőedzője: Naményi Márk - Fotó: veszpremkosar.hu

Naményi Márk korábban több mérkőzésen ült már a felnőtt csapat kispadján, akár vezető-, akár másodedzőként.

Mindig igyekeztem a klubnak segíteni, amiben csak lehet, így amikor ilyen szerepben volt rám szükség, bármilyen időtávlatban, akkor természetesen rendelkezésre álltam. Ezek az alkalmak ráadásul remek tapasztalatszerzési és tanulási lehetőségek voltak a számomra. Mérész Csabával kezdődően figyelhettem a vezetőedzők munkáját, és alkalmanként dolgozhattam is együtt velük. Mindegyiküktől sokat lehetett tanulni. Abban, hogy elvállaltam most a vezetőedzői kinevezést, az is nagy szerepet játszott, hogy az első csapatnál olyan tapasztalt játékosok, mint Tóth Norbert és Horváth Ákos ismerhettek meg és aztán bíztattak abban, hogy bátran legyenek ambícióim a jövőben egy felnőtt csapat vezetését illetően is.

A szakember a veszpremkosar.hu-nak adott interjújában elmondta: a közös munkát augusztus elején kezdték el, összesen héthetes felkészülés vár a gárdára. A kezdetekben a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly, amelyet Starhon Katalin vezet, majd később jön a taktika.

Igyekszem mindent megtervezni, így természetesen már minden taktikát és edzéstervet kidolgoztam. Sokat beszélgetek a klubnál dolgozó szakemberekkel, hogy közösen minél profibb munkát tudjunk végezni, és egy nagyon jó közösséget alakítsunk ki a fiúkból. Már elkezdtük a közös munkát. Nagyon várom az első meccseket, nagyon bizakodó vagyok azt illetően, hogy milyen játékot fog játszani ez a csapat az előttünk álló idényben.

A rövid távú célokat illetően kifejtette, az előttünk álló idényben a rájátszás elérése a céljuk, azaz a legjobb nyolc közé kerülés.

Egy nagyon fizikális, védekezés domináns csapatot szeretnénk építeni, mivel ez az, amiből egy ilyen fiatal együttes előnyt tud kovácsolni ebben a mezőnyben. A hosszútávú elképzelést illetően van egy hároméves tervünk ezekkel a fiatal srácokkal. Amellett, hogy igyekszünk minden évben a legjobban szerepelni, a fiúkkal egyénileg is foglalkozunk, hogy folyamatosan fejlődve, mind egyénileg, mind csapatként a harmadik évben a lehető legmagasabbra érhessünk velük. Szeretnénk tovább haladni a klub azon filozófiája mentén, hogy minél több fiatalt beépítsünk, és velük legyünk eredményesek, egy napon akár az „A” csoportos szereplést is kivívva.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsar 25. 2023. március 25. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Fót
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 24. 2023. március 19. 17:00 Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok BKG Veszprém KK 123-74
ksoárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 23. 2023. március 11. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Salgótarján 82-96
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 22. 2023. március 4. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Jászberény 72-75
előző események betöltése