Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kerti rácsok nagyszerű tulajdonságai

2022. augusztus 10. 10:14
A kerti rácsok sokféle célt szolgálhatnak. A rendszerint fából vagy fémből, esetleg műanyagból készült rácsokat általában kúszó növények vagy gyümölcsfák megtámasztására használják, de egyéb izgalmas dolgokat is kihozhatunk belőle. Lássuk, miért olyan hasznosak!

Legfontosabb előnyök

A kerti rácsok alkalmazása több napfény áteresztését biztosítja a növények számára. Emellett lehetővé teszi, hogy a méhek könnyen beporozzák a területet. A kertünk védelme érdekében is rengeteg előnnyel szolgál, többek között csökkentheti a gombás betegségeknek való kitettséget, és elriasztja a rovarokat és a kártevőket. A kerti rácsok alkalmazása növeli a légáramlást, és több helyet teremt, ezért nem kelt túlzsúfolt hatást. Böngéssze végig a VasMuszakiBolt.hu nagyszerű kerti rácsait, és biztosítson védelmet kertje számára!

A fémrácsok híresek erősségükről és strapabírásukról, érdemes azonban gondoskodni az extra védelemről, ha az időjárási viszontagságokról van szó. A fa kerti rácsok könnyen testreszabhatók, így tetszés szerint festhetjük őket. A fa rusztikus hangulatot kölcsönöz a térnek, de több karbantartást is igényel. A műanyag kerti rács magas fokú rugalmasságának és ellenálló képességének köszönhetően azonban tökéletes választás lehet bármilyen kertbe.

Hasznos tudnivalók a rácsok elhelyezéséhez

Mielőtt kiválasztanánk és elhelyeznénk a kerti rácsot, érdemes néhány szempontot figyelembe venni a legjobb végeredmény érdekében. Ha a rácsot a kertben szeretnénk elhelyezni, ne helyezzük szeles helyre! Ellenőrizzük, hogy a víztömlő eléri-e a kertet, vagy van-e öntözőkanna a közelben. 

Ha sok növény van a kertben, ügyeljünk arra, hogy a rács ne vessen árnyékot a környező növényekre, amelyek a talajban vannak! Annak érdekében, hogy a rácsot és a növényeket megvédjük a széltől, rögzíthetjük az oszlopokat a talajba a stabilitás javítása érdekében. Emellett választhatunk akár falra szerelhető változatot is. 

A legtöbb rács akkor a legstabilabb, ha 60 cm mélységben a talajba van rögzítve karókhoz, de a munkánk megkönnyítése érdekében betonozható vagy csavarozható oszloptartókat is igénybe vehetünk a szereléshez, feltétlenül érdemes a gyártó ajánlásait ellenőrizni!

Ahány növény, annyi igény

Fontos megfontolni, hogy milyen típusú növényt kívánunk nevelni a rácson. Győződjünk meg arról, hogy a választott rács elég nagy a kívánt növénytípushoz - például az uborka termesztése nagy és nehéz indákat eredményezhet, ezért erős rácsra lesz szükségünk. 

A sárgadinnye szélesebb rácson nő a legjobban, mert a megnövekedett légáramlás lehetővé teszi a levelek szárazon maradását, ami segít megelőzni a penészgomba kialakulását. Rendszeresen ellenőrizzük a növényeket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy függőlegesen tapadnak és növekednek! Előfordulhat ugyanis, hogy segítenünk kell őket úgy, hogy átszőjük a hajtásokat a rácsos lyukakon, és kötegekkel rögzítjük őket.

Látogasson el a VasMuszakiBolt.hu honlapjára, és szerezzen be nagyszerű minőségű kerti rácsokat, hogy megszépíthesse kertjét, és extra védelmet nyújtson növényeinek!

vehir.hu
további cikkek
Elkaszált élővilág, elkaszált jövő! Greendex Elkaszált élővilág, elkaszált jövő! A legtöbb ember sajnos ragaszkodik a rövidre nyírt gyep látványához. Valamiért csak ezt fogadja el szépnek, rendezettnek, akár a kertekről, akár a közterületekről van szó. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy az állandó nyírás, gépi kaszálás komoly ökológiai károkat okoz, ezért ideje lenne legalább részben változtatni ezen a szokásunkon. 2023. július 13. 16:46 Sörrel a meztelencsigák ellen! Greendex Sörrel a meztelencsigák ellen! A veteményesek egyik legádázabb ellensége a meztelencsiga. Így nyár elején akad belőlük bőven, és a szárba szökkenő veteményest pusztítják, ahol lehet. De van ellenük megoldás! 2023. június 21. 14:47 Így építsünk magaságyást – Tippek a MÁS Kerttől Így építsünk magaságyást – Tippek a MÁS Kerttől A magaságyás-építés az elhatározással kezdődik. Ha ez megvan, ne hagyjuk magunkat eltántorítani, legyünk kreatívak és rugalmasak a kivitelezésben! Ha az építés során nehézségekbe ütközünk, az alábbi tanácsokból merítsünk ötleteket! Íme a Skultéti Bernadettnek, a MÁS Kert vezetőjének tippjei a magaságyás-építéshez, amiket a Greendexnek adott. 2023. április 11. 10:52 Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés! Greendex Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés! Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt. 2023. március 21. 13:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.