Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

Sörrel a meztelencsigák ellen!

2023. június 21. 14:47 // Forrás: Greendex
A veteményesek egyik legádázabb ellensége a meztelencsiga. Így nyár elején akad belőlük bőven, és a szárba szökkenő veteményest pusztítják, ahol lehet. De van ellenük megoldás!

Az elmúlt hetekben a rengeteg eső, a nedves időjárás igazi csigaparadicsommá változtatta a kerteket. De nemcsak az étik jelentek meg, hiszen nyomukban ott csúsznak saját „ingatlan” nélkül a mezítelenek is. Kártékonyságukhoz nem fér kétség, ugyanis pillanatok alatt megcsócsálják a nagy gonddal nevelgetett zöldséges- és fűszereskertünket. Van néhány hatásos módszer ellenük, az egyik ilyen például a sör, ugyanis megvesznek érte, ami nem is csoda, hiszen az alkohol nagy kalóriatartalmú. Nem beszélve a sör szárazanyag-tartalmáról!

Pont ezért a darázscsapdáknak is igen jó alapanyaga még a hitvány minőségű sör is. Fogjunk meg egy félbevágott PET-palackot, vagy egy tálka is megteszi, süllyesszük a földdel egy szintbe, majd töltsük meg addig sörrel, hogy legyen 5–10 centi mély a folyadék! Ne legyen színig töltve, hogy azért kénytelen legyen belepottyanni az áldozat! Ebbe aztán éjjel szépen belepotyognak a csigák, de kimászni már nem tudnak. Nem kifejezetten humánus módi, de a hatása megkérdőjelezhetetlen.

Persze még mindig elmarad attól, amikor sót szórunk a meztelencsigákra, ami állatkínzás. Sőt, jobb a megelőzésre hagyatkozni. Azon növények közé, amelyek bírják, vessünk mustárt, ami kiváló csigaűző. Segítség lehet egy csigakerítés is, amit gazdaboltban vásárolhatunk, ez több-kevesebb sikerrel segít távol tartani a garázdákat. A legjobb megoldás valószínűleg a kombinált: némi sörcsapda, kerítés és átgondolt vetés!

vehir.hu
további cikkek
Snüssz, a svédek büszkesége! Vajon mennyire káros? Snüssz, a svédek büszkesége! Vajon mennyire káros? Már lassan 400 éve létezik, mégis mostanában indult világhódító körútjára a dohányzás alternatívájaként a snüssz. Svédországban manapság már kevesebb mint a lakosság 5 százaléka nyúl cigarettához, ez pedig a snüssz népszerűségének is köszönhető. Mégis milyen mértékben károsíthatja szervezetünket? Milyen hatása van a környezetre? A Greendex cikkében ezekre a kérdésekre keresik a választ. 2023. augusztus 9. 20:43 A kovászos uborka három törvénye Greendex A kovászos uborka három törvénye Amikor telente a nyárról álmodozunk, rendszeresen megjelennek a gondolatokban a strand, a fák árnyéka, a nyáresti hangulat és – előbb vagy utóbb – a kovászos uborka is. Ilyenkor rendszerint erőteljes nyálelválasztás indul meg a szájban, és már-már érezni lehet a hűvös, savanykás ízt. Most viszont egyértelműen a kovászos uborka szezonját éljük, de vajon tudjuk-e, hogy milyen szabályokat kell betartani a készítésekor? 2023. július 25. 16:38 Vidéki hangulat a nagyvárosban Vidéki hangulat a nagyvárosban Bódi Sylvi neve az egész ország számára ismert, de azt sokan nem tudják róla, hogy a főváros zizegése helyett inkább a természetbe vágyik, legyen szó egy kis faluról, vagy akár egy indonéz szigetről. Új vállalkozásában a szívéhez közelálló vidéki élet szépségeit hozza el azoknak, akik a rohanó világban és a betondzsungelben élik mindennapjaikat. 2023. július 17. 9:35 Elkaszált élővilág, elkaszált jövő! Greendex Elkaszált élővilág, elkaszált jövő! A legtöbb ember sajnos ragaszkodik a rövidre nyírt gyep látványához. Valamiért csak ezt fogadja el szépnek, rendezettnek, akár a kertekről, akár a közterületekről van szó. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy az állandó nyírás, gépi kaszálás komoly ökológiai károkat okoz, ezért ideje lenne legalább részben változtatni ezen a szokásunkon. 2023. július 13. 16:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.