2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Újabb rapdal klipjében jelenik meg Veszprém

2022. augusztus 23. 8:54
Rizon művésznévre hallgató Benedek Ádám habár csupán két éve él Veszprémben saját elmondása szerint annyira megihlette a város hangulata és kulturális közege, hogy ez inspirálta legújabb videóklipjét is. A fiatal tehetség most dolgozik legújabb albumján, amin a veszprémi ihletésű dal, a „Mostanában” is helyet kap majd.

Nem olyan régen mutattuk be a Darvas Bencét, azaz Darbot, aki 16 évesen már saját rapdalokat ír, ráadásul az ő klipje nem máshol, mint egy veszprémi helyi járatos buszon játszódik. Annak a zenének a hangulatához és témájához tökéletesen illeszkedett a helyszín, most viszont egy másik fiatal tehetség is bejelentkezett a hazai underground zenei szcénában, kettejüket pedig összeköti, hogy Veszprém ihlette a dalhoz tartozó klipet.

Rizon csupán két éve él a városban, barátnője miatt költözött Tolna megyéből a bakonyi megyeszékhelyre, ahol azóta is él, dolgozik, de ami jelen esetben még fontosabb, építi zenei pályáját.

A 22 éves srác nagyon fiatalon, 12 évesen kezdett el verseket írni, amelyek aztán hamar rapszövegekké formálódtak át, 2016-ban pedig első saját dala is megjelent. Jelenleg egy albumon dolgozik, ami, mint mondta felülmúlja eddigi zenei tevékenységét, átgondoltabb, professzionálisabb lesz.

Habár Rizon is a zenei műfajok közül az egyik legszabadabb stílusirányzatot képviseli a rappeléssel, a fiatal zenész mégis kétszer aláhúzza azt, hogy véleménye szerint komolyan kell venni minden mozzanatot, amikor tollat ragad, majd mikrofon elé áll, de akkor is, amikor a videóklipet forgatják a zenéhez.

Most sem volt ez másképpen, amikor a Mostanában című dalhoz készítették el a klipet, amiben barátja, a pécsi származású Kevlár is közreműködik. A dal a könnyed nyári hangulatot idézi meg, ahol a zenei alapot klasszikus hangszerekkel biztosították.

Ami pedig a klipet illeti, Rizon számára már két veszprémi év után is megvannak a város kultikus helyei, amelyek egytől egyig felvillannak a videóban, köztük a két mural is.

A videó elején még a 2023-as felirat is felvillan egy pillanatra, ahogy Rizon portálunknak mondta ez sem véletlen, hiszen őt is megfogta az Európa Kulturális Főváros program, fiatal zenészként pedig különösen örül annak, hogy egyre több kulturális és zenei rendezvénynek ad otthont Veszprém.

A rapper azt ígérte, ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó olyan klip, amit Veszprémben forgatnak le.

Hajas Bálint

További cikkek

Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Bejelentették a Veszprémfest 2023-as fellépőit, megindult a jegyértékesítés a fesztivál honlapján.
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
A hazai zeneipar legnagyobb konferenciája, a legígéretesebb magyar előadók ingyenes koncertjei, az UNESCO Zenei Városok találkozója, évadnyitó koncert és zenei nevelésre fókuszáló szeminárium - mindez ezen a héten történik Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
Elkészült a Laczkó Dezső Múzeum legújabb attrakciója, amelynek a veszprémi Vár bejáratánál lévő Hősök kapuja ad otthont. Az itt berendezett kiállítás a Vár történetét mutatja be kifejezetten az Árpád-korra, valamint a török időkre fókuszálva.
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Könyvesboltban beszélgettek a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület és a könyvesbolt közösen szervezett Cserháti Könyvszalon rendezvény-sorozatának vendégei.