Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-7°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-7°C

Újabb rapdal klipjében jelenik meg Veszprém

2022. augusztus 23. 8:54
Rizon művésznévre hallgató Benedek Ádám habár csupán két éve él Veszprémben saját elmondása szerint annyira megihlette a város hangulata és kulturális közege, hogy ez inspirálta legújabb videóklipjét is. A fiatal tehetség most dolgozik legújabb albumján, amin a veszprémi ihletésű dal, a „Mostanában” is helyet kap majd.

Nem olyan régen mutattuk be a Darvas Bencét, azaz Darbot, aki 16 évesen már saját rapdalokat ír, ráadásul az ő klipje nem máshol, mint egy veszprémi helyi járatos buszon játszódik. Annak a zenének a hangulatához és témájához tökéletesen illeszkedett a helyszín, most viszont egy másik fiatal tehetség is bejelentkezett a hazai underground zenei szcénában, kettejüket pedig összeköti, hogy Veszprém ihlette a dalhoz tartozó klipet.

Rizon csupán két éve él a városban, barátnője miatt költözött Tolna megyéből a bakonyi megyeszékhelyre, ahol azóta is él, dolgozik, de ami jelen esetben még fontosabb, építi zenei pályáját.

A 22 éves srác nagyon fiatalon, 12 évesen kezdett el verseket írni, amelyek aztán hamar rapszövegekké formálódtak át, 2016-ban pedig első saját dala is megjelent. Jelenleg egy albumon dolgozik, ami, mint mondta felülmúlja eddigi zenei tevékenységét, átgondoltabb, professzionálisabb lesz.

Habár Rizon is a zenei műfajok közül az egyik legszabadabb stílusirányzatot képviseli a rappeléssel, a fiatal zenész mégis kétszer aláhúzza azt, hogy véleménye szerint komolyan kell venni minden mozzanatot, amikor tollat ragad, majd mikrofon elé áll, de akkor is, amikor a videóklipet forgatják a zenéhez.

Most sem volt ez másképpen, amikor a Mostanában című dalhoz készítették el a klipet, amiben barátja, a pécsi származású Kevlár is közreműködik. A dal a könnyed nyári hangulatot idézi meg, ahol a zenei alapot klasszikus hangszerekkel biztosították.

Ami pedig a klipet illeti, Rizon számára már két veszprémi év után is megvannak a város kultikus helyei, amelyek egytől egyig felvillannak a videóban, köztük a két mural is.

A videó elején még a 2023-as felirat is felvillan egy pillanatra, ahogy Rizon portálunknak mondta ez sem véletlen, hiszen őt is megfogta az Európa Kulturális Főváros program, fiatal zenészként pedig különösen örül annak, hogy egyre több kulturális és zenei rendezvénynek ad otthont Veszprém.

A rapper azt ígérte, ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó olyan klip, amit Veszprémben forgatnak le.

Hajas Bálint
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. ma 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. tegnap 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  tegnap 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.