Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötnapos tájfutóünnep veszprémi sikerekkel

2022. augusztus 23. 17:55
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói eredményesen szerepeltek a nagy hagyományokkal bíró ötnapos Hungária Kupán.

Augusztus 10-14 között a Soltvadkert melletti Pirtó térségében rendezték meg az idei Hungária Kupa nemzetközi tájfutóverseny. A nagy hagyományokkal rendelkező ötnapos viadalon közel húsz nemzet 800 sportolója vett részt, akik nem csak a hatalmas homokdombokkal, hanem a tikkasztó meleggel is megküzdöttek.

A Veszprémi Honvéd SE harminc tájfutója számos kategóriában nevezett, melyek közül a női elit mezőnyben izgalmas összecsapások végén a győzelmet is megszerezte a még ifjúsági korú kiváló atléta, Máramarosi Rita.

Máramarosi Rita maga mögé utasította a mezőnyt - Fotó: Máthé IstvánMáramarosi Rita maga mögé utasította a mezőnyt - Fotó: Máthé István

A junior férfiaknál mind az öt futamot megnyerő Bálint Benedek magabiztos győzelmet aratott, míg az ifi kategóriában a Bálint fivérek közül most – ha nem is sokkal – Gergő bizonyult jobbnak, megelőzve Ádámot.

Helyezést érő összetett eredménnyel végzett a 14 évesek között Barát Jázmin a 6. helyen, míg Ódor Laura a N16-os korosztályban és Engi Lilien az N18-ban vehetett át ezüstérmet. A népes szenior mezőnyben N65-ben Wieder Ilona diadalmaskodott, illetve az F65-ben futó Honfi Gábor ért el 4. helyezést.

A délelőtti futamok fáradalmait délután a Vadkerti-tóban hűsölve lehetett kipihenni, de aki elég erőt érzett magában, új területeken is kipróbálhatta rátermettségét, hiszen kísérőversenyként Mobil-O, mikrosprint, tájtriatlon, éjszakai sprint, TrailO, Face to Face és sörváltó gondoskodott a szórakozásról.

Eredmények

N16: 2. Ódor Laura, VHS
N18: 2. Engi Lilien, VHS
N21: 1. Máramarosi Rita, VHS
N65: 1. Wieder Ilona, VHS

F18: 1. Bálint Gergő, VHS, 2. Bálint Ádám, VHS
F20: 1. Bálint Benedek, VHS
F70: 3. Ládi János, BTK

vehir.hu
további cikkek
Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.