2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Ötnapos tájfutóünnep veszprémi sikerekkel

A Veszprémi Honvéd SE tájfutói eredményesen szerepeltek a nagy hagyományokkal bíró ötnapos Hungária Kupán.

Augusztus 10-14 között a Soltvadkert melletti Pirtó térségében rendezték meg az idei Hungária Kupa nemzetközi tájfutóverseny. A nagy hagyományokkal rendelkező ötnapos viadalon közel húsz nemzet 800 sportolója vett részt, akik nem csak a hatalmas homokdombokkal, hanem a tikkasztó meleggel is megküzdöttek.

A Veszprémi Honvéd SE harminc tájfutója számos kategóriában nevezett, melyek közül a női elit mezőnyben izgalmas összecsapások végén a győzelmet is megszerezte a még ifjúsági korú kiváló atléta, Máramarosi Rita.

Máramarosi Rita maga mögé utasította a mezőnyt - Fotó: Máthé IstvánMáramarosi Rita maga mögé utasította a mezőnyt - Fotó: Máthé István

A junior férfiaknál mind az öt futamot megnyerő Bálint Benedek magabiztos győzelmet aratott, míg az ifi kategóriában a Bálint fivérek közül most – ha nem is sokkal – Gergő bizonyult jobbnak, megelőzve Ádámot.

Helyezést érő összetett eredménnyel végzett a 14 évesek között Barát Jázmin a 6. helyen, míg Ódor Laura a N16-os korosztályban és Engi Lilien az N18-ban vehetett át ezüstérmet. A népes szenior mezőnyben N65-ben Wieder Ilona diadalmaskodott, illetve az F65-ben futó Honfi Gábor ért el 4. helyezést.

A délelőtti futamok fáradalmait délután a Vadkerti-tóban hűsölve lehetett kipihenni, de aki elég erőt érzett magában, új területeken is kipróbálhatta rátermettségét, hiszen kísérőversenyként Mobil-O, mikrosprint, tájtriatlon, éjszakai sprint, TrailO, Face to Face és sörváltó gondoskodott a szórakozásról.

Eredmények

N16: 2. Ódor Laura, VHS
N18: 2. Engi Lilien, VHS
N21: 1. Máramarosi Rita, VHS
N65: 1. Wieder Ilona, VHS

F18: 1. Bálint Gergő, VHS, 2. Bálint Ádám, VHS
F20: 1. Bálint Benedek, VHS
F70: 3. Ládi János, BTK

vehir.hu

További cikkek

A kétszeres Európa-bajnok tájfutó a junior vb-n is remekelt!
A kétszeres Európa-bajnok tájfutó a junior vb-n is remekelt!
A Veszprémi Honvéd HS (VHS) versenyzője, Máramarosi Rita a magyar válogatott tagjaként szép sikereket ért el a Portugáliában megrendezett tájfutó junior világbajnokságon.
Ifi Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Ifi Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Máramarosi Rita aranyérmes lett sprinten, Bálint Gergő pedig ezüstérmet szerzett az F16 váltó tagjaként a salgótarjáni ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon.
A felnőtt vb-n bizonyítottak a veszprémi tájfutók
A felnőtt vb-n bizonyítottak a veszprémi tájfutók
A Dániában rendezett sprint világbajnokságon a 17 éves Máramarosi Rita kiválóan szerepelt a felnőttek mezőnyében váltóban, míg az egyéni futamban veszprémi klubtársa, Mérő Dominika szerezte a magyarok legjobb eredményét.
A veszprémi egyesület szerezte a legtöbb pontot
A veszprémi egyesület szerezte a legtöbb pontot
A Veszprémi Honvéd tájfutói ismét sikeresen szerepeltek a középtávú és váltó ob-n. Az egyéni helyezések mellett külön kiemelendő, hogy váltóban a veszprémiek szerezték a legtöbb pontot.
Felkészülési versenyek sora a tájfutókál
Felkészülési versenyek sora a tájfutókál
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói az elmúlt időszakban több különböző versenyen is részt vettek, amelyek felkészülésként is szolgáltak a középtávú és váltó ob-re.