Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Kuvait ellen nyert felkészülési mérkőzést a magyar futsalválogatott

2022. augusztus 27. 22:54 // Forrás: MLSZ
A világbajnoki selejtezősorozatra készülő, Spandler Mátyás és Tatai József személyében két veszprémi játékossal a kezdőcsapatában pályára lépő magyar futsalválogatott 2-1-re legyőzte Kuvait legjobbjait felkészülési mérkőzésen.

A szeptemberi, Izrael elleni vb-selejtezőre készülő férfi futsalválogatott Kuvait ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen szombaton a budaörsi Aramis-csarnokban. A mérkőzés előtt Kozma Mihály szakágvezető az 50. válogatottságát ünneplő Nagy Imrének adta át a szövetség emlékplakettjét.

Az első percek kiegyenlített játéka után a magyar válogatott vette át a kezdeményezést, és gyorsan megszerezte a vezetést: a 4. percben Fekete Márk szerzett labdát az ellenfél kilencesénél, lekészítette Komáromi Péternek, aki higgadtan a bal sarokba gurított (1-0). Az mlsz.hu beszámolója szerint a folytatásban küzdelmes volt a mérkőzés, de mindkét csapatnál sok volt a pontatlanság, a szünetig nem született újabb gól.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A második játékrészt a magyar csapat kezdte jobban, a 25. percben Büki Baltazár találatával megduplázta az előnyét (2-1), de három perccel később szépítettek a vendégek (2-1). A magyar válogatott a folytatásban is közelebb állt a gólszerzéshez, de kimaradtak a lehetőségei, a hajrában támadásban a kapusukat mezőnyjátékosra cserélő kuvaitiaknak is volt nagy helyzetük a végén. Az eredmény nem változott a lefújásig, a magyar csapat 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
​​​​​​​Magyarország–Kuvait 2-1 (1-0)
Magyarország
: Spandler Mátyás – Rábl János, Tatai József, Harnisch Ákos, Suscsák Máté
Csere: Krajcsi Bence, Dávid Richárd, Komáromi Péter, Nagy Imre, Pál Patrik, Vas Ádám, Bíró Attila, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Fekete Márk, Büki Baltazár, Suscsák Máté

Kapitányi értékelés

A mai napon támadásban és védekezésben is akadozott a játékunk, ám ez nem volt váratlan, hiszen több hiányzónk is volt, emellett szerettem volna minden kerettagnak megfelelő játékidőt biztosítani a találkozón. Még messze vagyunk a tavaszi formánktól, ami a hosszú nyári szünet miatt nem meglepő, azonban az első vb-selejtező nagyon közel van, ezért rövid idő alatt jelentős javulásra lesz szükség a tétmeccsekig. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, végig hajtottak, küzdöttek, megérdemelten nyertük meg a találkozót 

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

A két csapat vasárnap 18.00 órakor ismét megmérkőzik egymással az Aramis-csarnokban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.