Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden, amit tudnod kell a speciális keresésről

2022. szeptember 20. 11:21

Ha még csak most mélyedsz el a SEO rejtelmeiben, akkor mindenképp, de ha már gyakorlott vagy benne, akkor is érdemes megismerned a Google speciális parancsait, és azt is, hogy hogyan használd őket! Tudod, hogy milyen Google keresési operátorok léteznek, és mire használhatod őket? Ha nem, akkor most megismerheted részletesen is!

A Google speciális keresés lényege

Ha valamit tudni szeretnél, akkor azt a Google keresőjébe egyszerűen beírod. A böngészés finomítható, pontosítható, ha olyan keresést módosító kifejezést használsz (Google Search Operators), amivel szűkítheted a találati listát. 

Ha pontosabb eredményt szeretnél kapni, akkor alkalmazhatod a szűrőket, melyeknek a keresőoptimalizálásban is nagy hasznát veszed. A SearchBar seo szakértőjét keresd bátran, ha segítségre van szükséged a keresőoptimalizálási folyamatokban!

Mire használhatóak a keresési operátorok?

Ha bármilyen információra van szükségünk, legegyszerűbb beírni a Google keresőjébe. Azonban ha konkrét dologra vagyunk kíváncsiak, akkor használhatjuk az operátorokat, melyek segítségével pontosabb eredményt kapunk. Időt spórolunk magunknak, ha használjuk a keresési operátorokat, sőt, a használatuk a keresőoptimalizáláshoz is óriási segítséget nyújthat.

A keresési operátorok számokból és karakterekből álló kombinációkat jelentenek, kiegészítve a szövegalapú keresést. A speciális parancsokat használhatod a teljesség igénye nélkül, ha közösségi profilokat, nem biztonságos oldalakat, vendégposzt lehetőséget, belső linkelést, szponzorált posztot, PR lehetőségeket keresel.

Milyen parancsokat használj?

Megkülönböztetünk alap és haladó keresési operátorokat. Ha a találati listában nem szeretnél szinonimákkal találkozni, tehát kizárólag pontos egyezésű kifejezést szeretnél kapni, akkor használd az OR operátort, amit egy függőleges vonallal is helyettesíthetsz! 

Ha ki szeretnél zárni egy szót vagy egy kifejezést, akkor ezt a (-) vízszintes vonal használatával teheted meg. A csillag jel igazi Jolly Joker, bármilyen szót helyettesíthetsz vele. A keresés végrehajtása szabályozható, ha zárójelbe () teszed a szót vagy kifejezést.

Ha az alapokkal már megismerkedtél, és sikeresen használod őket, akkor térjünk át a haladó parancsokra! A DEFINE használatával magyarázatot kapsz az adott kifejezésre, ez csak angolul érhető el egyelőre. 

Amikor arra vagy kíváncsi, hogy mikor térképezték fel utoljára az oldalad, akkor a CACHE operátor használatával kaphatsz választ a kérdésedre. A SITE segít abban, hogy megtudd, hány oldalad került indexálásra, és pontosan melyek azok. 

Ha több forrást keresel egy adott témához, akkor a RELATED listázza a beírt domainhez hasonló oldalakat. Kizárólag az adott fájl formátumra vagy kíváncsi? Ebben az estben írd be a formátumot a FILETYPE mögé! Csupán egy konkrét médiumtól szertnél híreket kapni? Nem gond, csak a SOURCE operátort kell használni!

Láthatjuk, hogy nagyon sok operátor létezik, melyeket célszerű és hasznos rendszeresen használni, mert általuk sokkal konkrétabb keresési találatokat kapsz. Sok sikert!


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.