2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Ifiként lett felnőtt országos bajnok Máramarosi Rita, pontversenyben első a Veszprémi Honvéd

Kimagaslóan eredményesen szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutói az országos rövidtávú egyéni és sprint váltóbajnokságon.

Szeptember 17-18-án Esztergomban, különleges történelmi környezetben, kanyargós utcákon, a bazilika körül és a várban rendezték meg a tájfutók országos rövidtávú egyéni és sprint váltóbajnokságát, melyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület is nagy létszámban vett részt.

N21-ben lehengerlő volt a VHS-es lányok dominanciája, Máramarosi Rita és Mérő Dominika dobogó első két fokát foglalta el, Rita ráadásul 17 évesen lett bajnok a felnőtt kategóriában.

Mérő Dominika, Bálint Ádám, Máramarosi Rita és Bálint Benedek - Fotó: Bálint MónikaMérő Dominika, Bálint Ádám, Máramarosi Rita és Bálint Benedek - Fotó: Bálint Mónika

Az utánpótláskorúaknál többször is piroslott a dobogó a VHS csapatmezétől, de a szeniorok is jó pár érmet elhoztak, Molnár Zoltán (F45) és Egei Tamás (F55) az aranynál nem adta alább. A remek eredményeknek köszönhetően a pontversenyben szintén a Veszprém lett az első.

A vasárnapi rövidtávú váltó ob helyszíne Esztergom Víziváros része volt, ahol belső udvarokba, a hangulatos régi és a modern megjelenésű újabb fürdő zegzugaiba dugott pontok állították kihívás elé a nagy tempóval futó versenyzőket.

Dominika és Rita itt is hozta a papírformát, és előző napi kiemelkedő egyéni teljesítményükre csapatban tették fel a koronát. A négytagú felnőtt váltók között három utánpótláskorú sportolóval rajthoz álló – a lányok mellett Bálint Benedekkel és Ádámmal kiegészült – V21-es váltó nagy csatában vívta ki az ezüstérmet, ezzel a VHS történetének legjobb helyezését érte el ebben a kategóriában.

A VHS érmeseiA VHS érmesei

A szokatlanul (és barátságtalanul) hideg, szeles idő ellenére remek hangulatban lezajlott versenyeken végül a Veszprémi Honvéd összesítve huszonnyolc pontszerző helyet ért el, ebből tizenhét alkalommal állhattak dobogóra sportolói.

Pontszerző eredmények

Rövidtávú egyéni ob

N14: 4. Gaschler Janka
N16: 2. Gaschler Emma, 4. Ódor Laura
N18: 2. Engi Lilien, 4. Lantai Lili
N20: 4. Lantai Boróka, 5. Pegán Ágnes
N21: 1. Máramarosi Rita, 2. Mérő Dominika
N45: 6. Széplaki Erika
N70: 5. Komár Béláné

F16: 3. Bálint Gergő
F18: 1. Bálint Ádám, 2. Barát Miklós,5. Wachter András
F20: 2. Bálint Benedek
F40: 3. Vajda Zsolt
F45: 1. Molnár Zoltán
F55: 1. Egei Tamás
F65: 3. Horváth Tivadar
F70: 5. Bacsó Attila

Sprint váltóbajnokság

V18: 1. Gaschler Emma, Wachter András, Blaskó Benedek, Ódor Laura; 3. Lantai Lili, Bálint Gergő, Barát Miklós, Engi Lilien
V21: 2. Mérő Dominika, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Máramarosi Rita
V135: 4. Molnár Zoltán, Széplaki Erika, Molnár Attila; 5. Vajda Zsolt, Gaschler-Gyeviki Nóra, Gaschler Gábor
V165: 2. Prill László, Németh Zsoltné, Egei Tamás
V195: 3. Horváth Tivadar, Böröczkiné Makai Anna, Honfi Gábor                           

vehir.hu