2023. június 3.
//
Klotild névnap

Vérplazma hiány miatt nyílt napot szervez október 1-jén a Veszprémi Plazma Center

2022. szeptember 27. 14:28
Október 1-jén 15 és 17 óra között minden érdeklődőt vár a Veszprémi Plazma Center nyílt napjára a Jutasi út 23 alatt.

Azok, akik a nyílt napra ellátogatnak, első kézből tudhatnak meg mindent a plazmaadásról, bepillantást nyernek a donorterembe, láthatják, hogyan megy végbe egy plazmaferezis és nem utolsó sorban közelről ismerhetik meg a centrum működését.

Lehetőség az alkalmassági vizsgálatra akár azonnal

Egy rövid tájékoztató után akár azonnal lehetőség nyílik az alkalmasításra, ami egy kb. 30 perces folyamat, a végén egy vérvétellel zárul. A jelentkező számára alkalom arra, hogy visszajelzést kapjon egészségügyi állapotáról. Ha a laboreredmények megfelelőek, vagyis a jelentkező egészséges, akkor egy héttel később már lehet is jelentkezni az első plazmaadásra.

Fontos, hogy alkalmassági vizsgálaton el fogják kérni a jelentkező személyi igazolványát, lakcím kártyáját és taj kártyáját, így ezeket minden látogatónak érdemes magával hoznia.

Folyamatosan szükség van a vérplazmára

A Plazma Center kezdeményezésével szeretné felhívni a figyelmet a plazmaadás fontosságára, hiszen a folyamatos vérplazma utánpótlás létkérdés egyes kezeléseknél. Immunhiányos betegek, vagy éppen szervátültetettek, égési sérültek számára a plazmakészítmények napi szinten nagy mennyiségben szükségesek a gyógyuláshoz.

Aznap a jelenlegi plazmaadókat is extra juttatással várják

Akik már folyamatos plazmaadók, és október elsején látogatnak el a Plazma Centerbe (ezt a szombati nyitva tartási idő alatt, 7:30 és 15 óra között tehetik meg), számukra extra 1000 Ft-os juttatás mellett vitaminnal készülnek majd a Plazma Center dolgozói. A hidegebb időjárás beköszöntével a szervezet számára is jól jön a segítség vitalitásának megőrzéséhez – erre igyekeznek felhívni a plazmaadók figyelmét, és természetesen segítséget is nyújtanak hozzá a Plazma Centerben.

Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig 7:30-18:00
Szombat: 7:30-15:00 (október 1-jén új jelentkezők számára tájékoztatóval egybekötött nyílt nap: 15-17 óra között.)
Telefonszám: +36 70 274 3313

vehir.hu