2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Horvátországi vereséggel folytatták a magyarok

2022. október 7. 20:57
MTI
A magyar futsalválogatott 5-1-re kikapott Horvátország vendégeként a világbajnoki selejtező második fordulójának pénteki játéknapján.

Eredmény, 2. forduló, 7. csoport:
Horvátország-Magyarország 5-1 (4-1)
gólszerzők
: Sekulic (10.), Cekol (12.), Jelavic (16.), Jurlina (17.), Kuraja (25.), illetve Harnisch (16.)

Turzó József szövetségi edző csapata a tizedik percig jól tartotta magát, utána azonban hét perc alatt négy gólt kapott a csoport esélyesének számító horvátoktól, és mint később kiderült, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Fotó: MLSZ (archív)Fotó: MLSZ (archív)

A 12 darab hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a rájátszásban, párokra osztva folytathatja szereplését. Onnan a négy győztes jut tovább. A vb-re az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.    

A magyar válogatott - amely 1989-ben tagja volt az első világbajnokság mezőnyének, azóta viszont egyetlen vb-re sem jutott ki - szeptemberben Szombathelyen 2-2-es döntetlent játszott Izraellel a selejtező első fordulójában.

A magyarok további programja:
március 2.: Izrael-Magyarország
március 7.: Magyarország-Horvátország

Az állás: 1. Horvátország 3 pont/1 mérkőzés, 2. Izrael 1/1 (2-2), 3. Magyarország 1/2 (3-7)

vehir.hu

További cikkek

Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
A veszprémi futsalosok a rendes játékidő hajrájában még 3-0-ra vezettek, a vendéglátó Kecskemét az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban fordítani is tudott az NB I bronzpárharcának első, pénteki meccsén.
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Az 1. Futsal Club Veszprém hatalmas csatában, 5-3-ra legyőzte a vendég Berettyóújfalut hétfőn az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Fehér Zsolt legénysége ezzel megcsípte a negyedik helyet és készülhet a Kecskemét elleni bronzpárbajra.
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Egyszerű a képlet: ha az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn (18.30) nyer a négyszeres bajnok Berettyóújfalu vendéglátójaként, idén is bronzpárbajt vívhat az első osztályban.
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Először nyert a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely nagy motivációval, jó helyzetkihasználással és szervezett védekezéssel rukkolt elő hétfő este a Kecskemét vendégeként.
Futsal MK: megvédte címét a Haladás
Futsal MK: megvédte címét a Haladás
Címét megvédve a Haladás nyerte a férfiaknál a futsal Magyar Kupát.