2022. december 2.
//
Melinda névnap

Elárvult állatoknak szerveztek gyűjtést a simonyisok

A Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói gyűjtést szerveztek az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelylakóinak számára.

Legtöbbször örömmel tölti el az embert, ha egykori tanulmányi intézete felől jó híreket hallhat. Felszínre tör millió kellemes emlék, a barátokkal töltött hosszú esztendők. Az ember talán az általános iskolában tanulja meg a legjobban, hogy mit is jelent a valódi összetartás fogalma.

A veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola nemcsak tanulmányi- és sporteredmények tekintetében jár élen a városban. Diákjai rendre az érzelmi fejlettségükről, társadalmi szerepvállalásukról is tanúbizonyságot tesznek: így történt ez a napokban is.

Igaz a mondás: sok kicsi sokra megy!Igaz a mondás: sok kicsi sokra megy!

A gyermekek úgy döntöttek, hogy gyűjtést kezdeményeznek az Állatvédő Egyesület Veszprémnek, amely civil szervezetként hosszú évek óta polgári támogatásokból, adószázalék felajánlásokból tartja fenn magát. Az akció sikerességéért sok-sok simonyis tanuló lelkiismeretesen dolgozott.

A fiatalok az adományokat szülői segítséggel már el is juttatták az állatvédelmi szervezet menhelyére. Kutya- és macskaeledel mellett fertőtlenítő- és tisztítószereket, ruhákat és pórázokat, textileket is sikerült gyűjteni, amelyekért az egyesület kollégái, önkéntesei egyaránt köszönetüket fejezték ki.

„Adj a kevésből, ossz a sokból – végy a végtelenből.”

Simon Dani

További cikkek

Könnyek között búcsúztak az ország karácsonyfájától
Könnyek között búcsúztak az ország karácsonyfájától
A közel húsz méter magas, nyolctonnás ezüstfenyő egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette több mint negyven esztendőn keresztül.
Utazás a ló túlsó oldalára
Utazás a ló túlsó oldalára
Egy íróval zajló beszélgetés világított rá arra, hogy nincsenek manapság könnyű helyzetben az alkotók, amikor a genderrel, vagyis a társadalmi nemekkel kapcsolatos kérdések oly annyira elhatalmasodtak. Vessünk egy pillantást most jelenünkre onnan, ahova esetünkben minden bizonnyal átestünk: a ló túlsó oldaláról.
Keddtől több mint nyolcmilliárdan leszünk
Keddtől több mint nyolcmilliárdan leszünk
Az ENSZ előrejelzése szerint a Föld népessége kedden, november 15-én eléri a nyolcmilliárdot. A túlnépesedés itt nem áll meg, a modellek azt jelzik, hogy a csúcsot a 2080-as években érhetjük el, amikor 10,4 milliárdan lakunk majd ezen a bolygón.
A Spotify elveszi a zene élvezetét?
A Spotify elveszi a zene élvezetét?
Idővel mindennek megjelenik az ellen-trendje, most épp a Spotify-é: egyre többen hagyják ott a streaming szolgáltatót, hogy más formában élvezzék a zenét.
Plusz egy mécses
Plusz egy mécses
Van egy mondás, miszerint az ember valójában háromszor hal meg: először, amikor elhagyja testét a lélek, másodszor, amikor eltemetik, harmadszor pedig, amikor utoljára mondják ki a nevét. A halhatatlanság tehát rajtunk, élőkön múlik igazából.