2023. február 7.
//
Tódor névnap

Kibérelték a dobogót a veszprémi tájfutó lányok

Kitűnően szerepeltek a Veszprémi Honvéd sportolói a tájfutók éjszakai és egyesületi váltó országos bajnokságán.

A Mecsek egyik legkeményebb terepén, meredek emelkedőkön, helyenként köves, bozótos erdőben rendezték október 15-16-án a tájfutók éjszakai és egyesületi váltó országos bajnokságát.

A Jakab-hegy igen változatos helyszínt biztosított, hiszen a rendkívül meredek, hosszan elnyúló hegyoldalak, mély völgyrendszerek mellett az alacsonyabban fekvő területeken mediterrán hangulatú, néhol sziklacsoportokkal és sziklatornyokkal meghintett tölgyligetek adták a hátteret

– mondta el portálunknak a VHS sajtóreferense, Gaschler-Gyeviki Nóra.

Fotó: VHSFotó: VHS

Szombaton a sötétedés után elrajtoló egyéni versenyben a Veszprémi Honvéd sportolói remek futásokkal több pontszerző és dobogós helyet szereztek, Máramarosi Rita pedig egy újabb bajnoki címmel lett gazdagabb.

Vasárnap került sor az egyesületek nagy megmérettetésére, ahol a szenior csapatok mellett a fókuszban a fiatalok seregszemléje állt. Az elmúlt években a női váltóknál rendre MOM-VHS küzdelemnek lehettünk tanúi, idén viszont a veszprémiek három csapatot is rajthoz tudtak állítani – és nem csak az elsőséget, de a bronzérmet is sikerült elhozniuk.

Ráadásul úgy, hogy az öttagú váltók harmadik embere után a VHS első csapata tizenöt perces lemaradásban volt, de Mérő Dominika a nap legjobb idejét futva ledolgozta a hatalmas hátrányt. Közel egyperces előnyét Máramarosi Rita tovább növelte, így méltán állhatott a csapat a dobogó legfelső fokára. A veszprémi fiúk dolgát sérülés is nehezítette, ennek ellenére megszerezték a pontgyűjtő negyedik helyet.

Eredmények – éjszakai ob

N18: 1. Máramarosi Rita
N21: 3. Mérő Dominika

F18: 2. Bálint Ádám
F20: 3. Kovács Márk
F40: 2. Molnár Attila
F45: 3. Molnár Zoltán
F55: 2. Egei Tamás

Egyesületi váltó ob

Női: 1. Heizer Alíz, Ódor Laura, Engi Lilien, Mérő Dominika, Máramarosi Rita, 3. Gaschler Janka, Gaschler Emma, Engi Lilien, Varsányi Kinga, Lantai Boróka
N150: 3. Kaszásné Boa Ágnes, Lendvai Katalin, Gaschler-Gyeviki Nóra

F170: 3. Molnár Attila, Gaschler Gábor, Barát János, Molnár Zoltán
F210: 2. Prill László, Takács Csaba, Máramarosi István, Egei Tamás

vehir.hu