2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Az építkezésről szól a szezon a női futsalosok számára

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott pénteken a Veszprémi Egyetemi Sport Club legújabb szakosztálya.

Az eseményen először a klub ügyvezetője, Szokolik Gergely kért szót, aki arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen kifejezetten népszerű sportágnak számít a futsal – köszönhetően az élvonalbeli férfi együttes sikereinek – így örömteli, hogy mostantól a teremlabdarúgás női szakága is helyet kapott a VESC kötelékén belül. A szakmai stáb minőségi munkára hivatott és minden adott a sikeres szerepléshez az NB II-es pontvadászatban.

Szokolik Gergely kiemelte: a szakág elindítása Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém ügyvezetője, valamint Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatójának segítsége nélkül nem sikerült volna.

Finta Péter a rendezvényen elmondta, hogy a koronavírus-járványt követően egyre népszerűbb lett a Pannon Egyetem labdarúgó-bajnoksága, amely iránt a hölgyek is szép számmal érdeklődtek. Innen pedig már szinte magától jött a csapat beindításának az ötlete.

Palotai Nándor, Szokolik Gergely és Szücs Noémi - Fotó: VESCPalotai Nándor, Szokolik Gergely és Szücs Noémi - Fotó: VESC

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója, Edvy László kiemelte: már most rengeteg diák csatlakozott a női futsalcsapathoz. Ez pedig egy jó visszajelzés számukra és a VESC számára is.

A szakosztály Palotai Nándor vezetése mellett kezdett el dolgozni. A szakember szerint Veszprém megyében eddig kevesen foglalkoztak a női labdarúgással, így egy űrt is szerettek volna betölteni. A szezonkezdetre egy jó közösség alakult ki, sokan a nagypályás labdarúgás mellett űzik a futsalt és az ajtó továbbra is minden érdeklődő előtt nyitva áll.

A sajtótájékoztatót a komoly játékos múlttal rendelkező Szücs Noémi zárta, aki a pályán és edzőként egyaránt segíti a lányok felkészülését. A játékos-edző szerint biztatóak voltak az első lépések, a szurkolók a csapat mellett voltak a hétvégi hazai bemutatkozás során is, amit igyekeznek majd meghálálni.

A veszprémi lányok legközelebb szombaton lépnek pályára. A Magyar Kupa első fordulójában az ELTE-BEAC vendégei lesznek majd.

vehir.hu

További cikkek

Máris folytatódik a bronzpárharc
Máris folytatódik a bronzpárharc
„A tűréshatárt kijjebb kell tolnunk még akkor is, ha minden sebből vérzünk. Mindent meg fogunk tenni hétfőn, hogy kiegyenlítsük a párharc állását” – fogalmazott a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a Kecskemét elleni „kis döntő" hétfői (18.30) második, hazai találkozója előtt.
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
A veszprémi futsalosok a rendes játékidő hajrájában még 3-0-ra vezettek, a vendéglátó Kecskemét az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban fordítani is tudott az NB I bronzpárharcának első, pénteki meccsén.
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Az 1. Futsal Club Veszprém hatalmas csatában, 5-3-ra legyőzte a vendég Berettyóújfalut hétfőn az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Fehér Zsolt legénysége ezzel megcsípte a negyedik helyet és készülhet a Kecskemét elleni bronzpárbajra.
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Egyszerű a képlet: ha az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn (18.30) nyer a négyszeres bajnok Berettyóújfalu vendéglátójaként, idén is bronzpárbajt vívhat az első osztályban.
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Először nyert a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely nagy motivációval, jó helyzetkihasználással és szervezett védekezéssel rukkolt elő hétfő este a Kecskemét vendégeként.