2023. január 28.
//
Károly, névnap

Az építkezésről szól a szezon a női futsalosok számára

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott pénteken a Veszprémi Egyetemi Sport Club legújabb szakosztálya.

Az eseményen először a klub ügyvezetője, Szokolik Gergely kért szót, aki arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen kifejezetten népszerű sportágnak számít a futsal – köszönhetően az élvonalbeli férfi együttes sikereinek – így örömteli, hogy mostantól a teremlabdarúgás női szakága is helyet kapott a VESC kötelékén belül. A szakmai stáb minőségi munkára hivatott és minden adott a sikeres szerepléshez az NB II-es pontvadászatban.

Szokolik Gergely kiemelte: a szakág elindítása Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém ügyvezetője, valamint Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatójának segítsége nélkül nem sikerült volna.

Finta Péter a rendezvényen elmondta, hogy a koronavírus-járványt követően egyre népszerűbb lett a Pannon Egyetem labdarúgó-bajnoksága, amely iránt a hölgyek is szép számmal érdeklődtek. Innen pedig már szinte magától jött a csapat beindításának az ötlete.

Palotai Nándor, Szokolik Gergely és Szücs Noémi - Fotó: VESCPalotai Nándor, Szokolik Gergely és Szücs Noémi - Fotó: VESC

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója, Edvy László kiemelte: már most rengeteg diák csatlakozott a női futsalcsapathoz. Ez pedig egy jó visszajelzés számukra és a VESC számára is.

A szakosztály Palotai Nándor vezetése mellett kezdett el dolgozni. A szakember szerint Veszprém megyében eddig kevesen foglalkoztak a női labdarúgással, így egy űrt is szerettek volna betölteni. A szezonkezdetre egy jó közösség alakult ki, sokan a nagypályás labdarúgás mellett űzik a futsalt és az ajtó továbbra is minden érdeklődő előtt nyitva áll.

A sajtótájékoztatót a komoly játékos múlttal rendelkező Szücs Noémi zárta, aki a pályán és edzőként egyaránt segíti a lányok felkészülését. A játékos-edző szerint biztatóak voltak az első lépések, a szurkolók a csapat mellett voltak a hétvégi hazai bemutatkozás során is, amit igyekeznek majd meghálálni.

A veszprémi lányok legközelebb szombaton lépnek pályára. A Magyar Kupa első fordulójában az ELTE-BEAC vendégei lesznek majd.

vehir.hu

További cikkek

Fordítás után fontos futsalsiker
Fordítás után fontos futsalsiker
A szünetben még hátrányban volt, a második felvonás elején aztán fordított és végül nyerni tudott az 1. Futsal Club Veszprém a vendég Aramis ellen az első osztályú bajnokság péntek esti találkozóján.
Közeleg a hajrá, tovább élesedik a küzdelem
Közeleg a hajrá, tovább élesedik a küzdelem
Pénteken (18.30) újabb hazai mérkőzést játszik az élvonalban a tabella második helyén álló veszprémi futsalcsapat, amely az ötödik, szintén a felsőházi rájátszásra készülő Aramist látja vendégül a Március 15. utcai sportcsarnokban.
Karnyújtásnyira volt a győzelemtől, de kikapott a Veszprém
Karnyújtásnyira volt a győzelemtől, de kikapott a Veszprém
A listavezető, ám továbbra is erősen foghíjas veszprémi futsalcsapat hatalmas csatában, fordulatos mérkőzésen maradt alul a bajnokesélyes Kecskemét vendégeként hétfő este az élvonalban.
Boromisza utolsó perces kapásgólja döntött
Boromisza utolsó perces kapásgólja döntött
Izgalmas, az utolsó másodpercig nyitott mérkőzésen 3-2-re nyert a futsal élvonalban a Rubeola vendéglátójaként a Veszprém, amely sérülés miatt öt játékosát, valamint betegség miatt edzőjét is nélkülözte.
Megfogyatkozva is győzelemre törnek a futsalosok
Megfogyatkozva is győzelemre törnek a futsalosok
A Veszprém NB I-es futsalcsapata szokatlan időpontban, csütörtökön (18.30) fogadja a Rubeola FC együttesét az új év első bajnokiján.