Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remekeltek a veszprémiek a szezon utolsó bajnokságán

2022. november 10. 6:02
Nagyszerűen szerepeltek Veszprémi Honvéd SE (VHS) kiválóságai a tájékozódási futók Vértesben rendezett hosszútávú és pontbegyűjtő országos csapatbajnokságán.

November első hétvégéjén került sor a tájékozódási futók hosszútávú országos és pontbegyűjtő országos csapatbajnokságára, melyet tipikus vértesi terepen, részletgazdag dombok, völgyekkel szabdalt, meredek hegyoldalak között bonyolítottak le.

Szombaton zajlottak az egyéni futamok, a pályákon kemény, szintes szakaszok és nagy állóképességet, jó útvonalválasztást igénylő hosszú átmenetek vártak a közel ezer fős mezőnyre.

A VHS pontszerzőiA VHS pontszerzői

A Veszprémi Honvéd sportolói igyekeztek az év utolsó nagy versenyén a legjobb formájukat hozni. Ezt a célt Mérő Dominikának maximálisan sikerült megvalósítania: a felnőtt kategóriában – az átmenetek túlnyomó részét megnyerve – szerzett aranyérmet, megőrizve ezzel korábbi bajnoki címét.

A szeniorok között Egei Tamás állhatott a dobogó tetejére F55-ben, és több pontszerző eredmény is született a veszprémiek révén.

A vasárnap megrendezett pontbegyűjtő csapatverseny jellegzetessége, hogy a háromfős csapatok rajt után, a térképek birtokában osztják el a pontokat, melyeket a mindenki számára kötelezően érintendő pontokon kívül be kell gyűjteni. – Ennél a versenyformánál nem csak az erőnlét és a tájékozódási tudás számít, hanem a megfelelően választott taktika is. Osztásnál figyelembe kell venni a csapattagok képességeit, hiszen a legjobb stratégia szerint közel azonos idő alatt végeznek a pályán – anélkül, hogy egyetlen pont is kimaradna – mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

A VHS sportolói itt is kitettek magukért, és végül három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza.

Eredmények

Hosszútávú egyéni ob

N16: 2. Gaschler Emma
N21: 1. Mérő Dominika
N70: 3. Komár Béláné

F18: 2. Bálint Ádám
F55: 1. Egei Tamás
F60: 2. Takács Csaba
F70: 3. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő országos csapatbajnokság

N16: 1. Gaschler Emma, Máramarosi Anna, Ódor Laura
N21: 3. Lantai Boróka, Mérő Dominika, Varsányi Kinga
N165: 2. Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné Bors Melinda, Wieder Ilona

F16: 2. Szalontai Soma, Kovács Jeromos, Nagy Bence
F18: 1. Blaskó Benedek, Barát Miklós, Wachter András
F205: 1. Bikki Sándor, Honfi Gábor, Horváth Tivadar

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. 2023. szeptember 26. 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.