Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C

Remekeltek a veszprémiek a szezon utolsó bajnokságán

2022. november 10. 6:02
Nagyszerűen szerepeltek Veszprémi Honvéd SE (VHS) kiválóságai a tájékozódási futók Vértesben rendezett hosszútávú és pontbegyűjtő országos csapatbajnokságán.

November első hétvégéjén került sor a tájékozódási futók hosszútávú országos és pontbegyűjtő országos csapatbajnokságára, melyet tipikus vértesi terepen, részletgazdag dombok, völgyekkel szabdalt, meredek hegyoldalak között bonyolítottak le.

Szombaton zajlottak az egyéni futamok, a pályákon kemény, szintes szakaszok és nagy állóképességet, jó útvonalválasztást igénylő hosszú átmenetek vártak a közel ezer fős mezőnyre.

A VHS pontszerzőiA VHS pontszerzői

A Veszprémi Honvéd sportolói igyekeztek az év utolsó nagy versenyén a legjobb formájukat hozni. Ezt a célt Mérő Dominikának maximálisan sikerült megvalósítania: a felnőtt kategóriában – az átmenetek túlnyomó részét megnyerve – szerzett aranyérmet, megőrizve ezzel korábbi bajnoki címét.

A szeniorok között Egei Tamás állhatott a dobogó tetejére F55-ben, és több pontszerző eredmény is született a veszprémiek révén.

A vasárnap megrendezett pontbegyűjtő csapatverseny jellegzetessége, hogy a háromfős csapatok rajt után, a térképek birtokában osztják el a pontokat, melyeket a mindenki számára kötelezően érintendő pontokon kívül be kell gyűjteni. – Ennél a versenyformánál nem csak az erőnlét és a tájékozódási tudás számít, hanem a megfelelően választott taktika is. Osztásnál figyelembe kell venni a csapattagok képességeit, hiszen a legjobb stratégia szerint közel azonos idő alatt végeznek a pályán – anélkül, hogy egyetlen pont is kimaradna – mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

A VHS sportolói itt is kitettek magukért, és végül három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza.

Eredmények

Hosszútávú egyéni ob

N16: 2. Gaschler Emma
N21: 1. Mérő Dominika
N70: 3. Komár Béláné

F18: 2. Bálint Ádám
F55: 1. Egei Tamás
F60: 2. Takács Csaba
F70: 3. Bikki Sándor

Pontbegyűjtő országos csapatbajnokság

N16: 1. Gaschler Emma, Máramarosi Anna, Ódor Laura
N21: 3. Lantai Boróka, Mérő Dominika, Varsányi Kinga
N165: 2. Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné Bors Melinda, Wieder Ilona

F16: 2. Szalontai Soma, Kovács Jeromos, Nagy Bence
F18: 1. Blaskó Benedek, Barát Miklós, Wachter András
F205: 1. Bikki Sándor, Honfi Gábor, Horváth Tivadar

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.