2023. február 2.
//
Karolina névnap

Döntetlennel lett tornagyőztes a futsalválogatott

2022. november 9. 20:40
MLSZ
A magyar futsalválogatott 3-3-as döntetlent játszott Lettország ellen a horvátországi Porecben rendezett nemzetközi torna zárónapján.

A grönlandiak hétfői 3-0-s legyőzése után szerdán a lett együttes várt Turzó József csapatára a poreci nemzetközi torna zárónapján.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó első félidejében a magyar válogatott játszott veszélyesebben, Horváth Szabolcs góljával a vezetést is megszereztük, de továbbra sem voltunk kellően határozottak az ellenfél kapuja előtt, így nagyon sok helyzetet kihagytunk. A lettek egy szöglet utáni hibánkat kihasználva a szünet előtt kiegyenlítettek, 1-1-gyel zárult a játékrész.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A fordulás után is sok helyzetet kialakítottunk, ekkor már egy fokkal jobban használtuk ki őket, Bencsik Roland és Horváth Szabolcs is bevette az ellenfél kapuját. A játékrész felénél összegyűlt az öt szabálytalanságunk, ezért óvatosabban kellett játszanunk, amit a lettek ki is használtak, két akciógóllal kiegyenlítették az állást, és így megszerezték az egyik pontot.

A három csapatos tornát a magyar válogatott nyerte négy ponttal a két pontos lettek és az egy pontos grönlandiak előtt. A magyar válogatott kapta a torna Fair Play-díját, míg a legjobb játékosnak Pál Patrikot választották meg.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Lettország–Magyarország 3-3 (1-1)
Magyarország: Krajcsi Bence – Pál Patrik, Rábl János, Fekete Márk, Horváth Szabolcs
Csere: Spandler Mátyás, Bíró Attila, Fridrich Dávid, Nagy Imre, Vas Ádám, Bencsik Roland, Aurelio Currenti, Fekete Olivér, Harmati Tamás
A magyar gólszerzők: Horváth Sz. (2), Bencsik

Kapitányi értékelés

Felemás érzéseim vannak, mert a helyzeteink alapján megnyerhettük volna a mérkőzést, de az ellenfél kapuja előtt megmutatkozott a rutintalanság, az összeszokottság hiánya: kapkodóak, bizonytalanok voltunk, így sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Másrészt viszont elégedett vagyok, mert négy nap alatt sikerült szintet lépnünk a megfiatalított csapattal. Mindenki jól állt bele a munkába, sokat fejlődtek a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosaink, akik közül többen a közeljövőben meghatározó futsalosai lehetnek a válogatottnak

– nyilatkozta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

További cikkek

Remek hangulat, maximális koncentráció – a futsalcsapat edzésén jártunk
Remek hangulat, maximális koncentráció – a futsalcsapat edzésén jártunk
Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek megmérettetéseikre a veszprémi sportcsapatok. Az 1. Futsal Club Veszprém otthonában remek hangulattal, de maximális koncentrációval szembesültünk.
„Rongáláson” kapták a futsalcsapat játékosait
„Rongáláson” kapták a futsalcsapat játékosait
Az 1. Futsal Club Veszprém rendhagyó módon közölte szurkolóival, hogy mindkét külföldi játékosával hosszú távú szerződést kötött. A brazil bajnok Everton Felipe 2025-ig, míg a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics 2026-ig kék-fehérben szerepel.
Fordítás után fontos futsalsiker
Fordítás után fontos futsalsiker
A szünetben még hátrányban volt, a második felvonás elején aztán fordított és végül nyerni tudott az 1. Futsal Club Veszprém a vendég Aramis ellen az első osztályú bajnokság péntek esti találkozóján.
Közeleg a hajrá, tovább élesedik a küzdelem
Közeleg a hajrá, tovább élesedik a küzdelem
Pénteken (18.30) újabb hazai mérkőzést játszik az élvonalban a tabella második helyén álló veszprémi futsalcsapat, amely az ötödik, szintén a felsőházi rájátszásra készülő Aramist látja vendégül a Március 15. utcai sportcsarnokban.
Bizonyította, hogy nincs lehetetlen
Bizonyította, hogy nincs lehetetlen
Harmincéves kor felett egy súlyos sérülést szemlélve sokan könnyelműen rávágják, az elszenvedő sportolónak véget ért a karriere. A veszprémi futsalcsapat játékosa, Boromisza Dániel rácáfolt a negatív hangokra: egy év rehabilitáció után győzelmet érő találattal tért vissza.