Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Döntetlennel lett tornagyőztes a futsalválogatott

2022. november 9. 20:40 // Forrás: MLSZ
A magyar futsalválogatott 3-3-as döntetlent játszott Lettország ellen a horvátországi Porecben rendezett nemzetközi torna zárónapján.

A grönlandiak hétfői 3-0-s legyőzése után szerdán a lett együttes várt Turzó József csapatára a poreci nemzetközi torna zárónapján.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó első félidejében a magyar válogatott játszott veszélyesebben, Horváth Szabolcs góljával a vezetést is megszereztük, de továbbra sem voltunk kellően határozottak az ellenfél kapuja előtt, így nagyon sok helyzetet kihagytunk. A lettek egy szöglet utáni hibánkat kihasználva a szünet előtt kiegyenlítettek, 1-1-gyel zárult a játékrész.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A fordulás után is sok helyzetet kialakítottunk, ekkor már egy fokkal jobban használtuk ki őket, Bencsik Roland és Horváth Szabolcs is bevette az ellenfél kapuját. A játékrész felénél összegyűlt az öt szabálytalanságunk, ezért óvatosabban kellett játszanunk, amit a lettek ki is használtak, két akciógóllal kiegyenlítették az állást, és így megszerezték az egyik pontot.

A három csapatos tornát a magyar válogatott nyerte négy ponttal a két pontos lettek és az egy pontos grönlandiak előtt. A magyar válogatott kapta a torna Fair Play-díját, míg a legjobb játékosnak Pál Patrikot választották meg.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Lettország–Magyarország 3-3 (1-1)
Magyarország: Krajcsi Bence – Pál Patrik, Rábl János, Fekete Márk, Horváth Szabolcs
Csere: Spandler Mátyás, Bíró Attila, Fridrich Dávid, Nagy Imre, Vas Ádám, Bencsik Roland, Aurelio Currenti, Fekete Olivér, Harmati Tamás
A magyar gólszerzők: Horváth Sz. (2), Bencsik

Kapitányi értékelés

Felemás érzéseim vannak, mert a helyzeteink alapján megnyerhettük volna a mérkőzést, de az ellenfél kapuja előtt megmutatkozott a rutintalanság, az összeszokottság hiánya: kapkodóak, bizonytalanok voltunk, így sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Másrészt viszont elégedett vagyok, mert négy nap alatt sikerült szintet lépnünk a megfiatalított csapattal. Mindenki jól állt bele a munkába, sokat fejlődtek a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosaink, akik közül többen a közeljövőben meghatározó futsalosai lehetnek a válogatottnak

– nyilatkozta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.