Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is a Continental a rangsor élén

2022. november 11. 4:00
A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es nettó árbevételek alapján összeállított megyei rangsort is a Continental Automotive Hungary Kft. vezeti.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) és a Mediaworks évente megjelenő, a megye 300 legeredményesebb vállalkozását listázó kiadványát csütörtökön mutatták be.

A Continental – mondhatjuk, szokásosan – az élen végzett, 348,5 milliárd forintos nettó árbevétellel. A cég -14 milliárdos adózás előtti eredménnyel zárta az előző évet és 4212 főt foglalkoztatott. 

Illusztráció: Domján Attila / vehir archívIllusztráció: Domján Attila / vehir archív

A legjobb öt között az éllovast a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft (180,4 milliárd Ft), a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. (152,2 milliárd Ft), a Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. (137,3 milliárd Ft) és az Adient Mezőlak Kft. (66,8 milliárd Ft) követi. 

A megyeszékhely öt vezető vállalkozása a Continental, a Valeo Auto-Electric, a Valeo Siemens, a megyei lista tizedik helyét elfoglaló Balluff-Elektronika Kft. (42,2 milliárd Ft) és a megyében 13. helyen álló Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (31,1 milliárd Ft). 

A foglalkoztatottak számát tekintve a megyében a Continentalt a Valeo Auto-Electric követi 2007 munkavállalóval, majd a noszlopi Bock Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft. 1053 és az ajkai Napcsillag Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1023 foglalkoztatottal. 

A kiadványt bemutató rendezvényen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszámolt arról, hogy milyen forrásokhoz férhet hozzá Magyarország, amennyiben sikerül megállapodni az Európai Unióval – mint mondta, ezért keményen kell dolgozni, de jók a kilátások. 

Markovszky György, a VMKIK elnöke rámutatott, hogy a jelenleg is versenyképes, a megye teljesítményét felhúzó vállalkozásokat kell segíteni, mert nagyrészt nekik köszönhető, hogy Veszprém megye jól szerepel a többi régióval való összevetésekben. 

 

Dégi Zoltán, a NAV Veszprém megyei igazgatója megosztott néhány statisztikát:

• A 300 legnagyobb árbevételű társaság egyharmada, a száz legnagyobb árbevételű társaság több mint fele a feldolgozóiparban tevékenykedik. 
• Az első száz közé tartozó cég közül 40 a veszprémi járásban található. 
• A TOP 100 összesített árbevételének több mint 80 százaléka a nyolcas út mentén fekvő járásokban keletkezik. 
• A megye exportteljesítményének 77 százalékát a top 100 vállalkozás adja, hatvan százalékot mindössze tíz vállalat. 
• A TOP 100 vállalat összesen 27.827 főt foglalkoztat a megye nagyjából 66 ezer munkavállalójából. 
• Míg a TOP 100 vállalkozásnál  átlagosan 468 ezer forint a havi bér, addig a TOP 300-on kívül eső cégeknél 234 ezer.

 

A találkozón Az év vállalkozása díjat a Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft. és az IT.hu Macrotel Kft, a Kutatás-fejlesztési és innovációs díjat a Corecomm Si Kft. vehette át.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.