Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tánc fesztiválja 2008: Véget ért a Tánc fesztiválja / Bozsik Yvette és Szabó Réka társulata nyerték a zsűri fődíját

2008. május 24. 22:46
Ladányi Andrea döbbenetes koreográfiájával véget ért az idei Tánc fesztiválja Veszprémben. A rendezők, Krámer György és Vándorfi László átadták a díjakat. Köszöntőjükben mindketten hangsúlyozták, nem a nehézségeken kell szomorkodni, hanem örülni az eredménynek. Fantasztikus öt nap áll mögöttünk, melyben a szakma krémje mutatkozott be legújabb produkcióival.


Nem volt könnyű az idei év, számos nehézséget kellett leküzdeni, többek közt azt, hogy új helyszíneket kellett keresni, a Petőfi Színház helyett, de így is sokan vannak, akiknek fontos ez a fesztivál, - mondta Vándorfi László, majd támogatók hosszú sorának köszönte meg a segítséget. Nélkülük idén nem lett volna Tánc fesztiválja. A rendezők külön kiemelték a Pannon Várszínház színészeinek munkáját, akik egy személyben hoszteszként, jegyszedőként vagy épp ruhatárosként ténykedtek az előadások ideje alatt. Magukévá tették a fesztivált, ahogy a fesztivál is magáévá tette őket, - mondta a teátrum igazgatója.

Idén is több díjat osztott ki a zsűri, így minden kiemelkedő produkciót megjutalmaztak. Elsőként a fesztivál fotója díjat, a képen szereplő Várnagy Kristóf, Frenák Pál fiatal táncosa vehette át. Gáspár Gábor a Napló fotósa, akinek az előadásokon készült képeiből kiállítást is rendeztek a SÉD filmszínház aulájában, fotóművészeti díjat kapott. A közönség szavazatai alapján a Szegedi Kortárs Balett ítéltetett a legjobbnak, míg a fesztivál koreográfusa díjat Hámor Józsefnek adták. A zsűri különdíjjal jutalmazta Farkas Zoltán Batyut, valamint Lőrincz Attilát. A zsűri elnöke, Jancsó Miklós Ladányi Andreát hozta ki győztesnek, a két fődíjat pedig Tünet Együttes, vagyis Szabó Réka Társulata és a Bozsik Yvette Társulat vehette át.

Jancsó Miklós a díjátadón azzal méltatta Veszprémet, hogy ebben a városban gyökeret eresztenek az értékek, ezért a Tánc fesztiválja is még néhányszáz éven át élni fog. Majd Zrínyi Miklós gondolataival zárta az idei fesztivált: Jó szerencsét, semmi mást!

 

Füssy Angéla
további cikkek
Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.