Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda vb-selejtező: Izland lesz a magyar válogatott ellenfele

2022. november 19. 16:02 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.

A szombat délután Ljubljanában megtartott sorsoláson elhangzott, hogy a párharc első mérkőzését április 7-én vagy 8-án rendezik az északi szigetországban, a visszavágóra pedig 11-én vagy 12-én kerül sor Magyarországon.    

A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

Magyarország szelvényét mutatják a jövő évi olimpiai kézilabda kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének sorsolásán, a női kézilabda Európa-bajnokság helyszínén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 19-én. A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal mérkőzik meg. MTI/Czeglédi ZsoltMagyarország szelvényét mutatják a jövő évi olimpiai kézilabda kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének sorsolásán, a női kézilabda Európa-bajnokság helyszínén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 19-én. A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal mérkőzik meg. MTI/Czeglédi Zsolt

"Izland folyamatosan építi csapatát, természetesen az északi stílus jellemző rájuk, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán legyőzték Szerbiát és Törökországot, így alaposan fel kell őket térképezni" - idézi a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt.

Hozzátette, rendelkeznek friss felvételekkel a tavaszi ellenfelükről, ezért elemezni fogják a játékosaikat és a játékstílusukat is.   

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.

A 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.