Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csikász Galéria felújítása, igazgatóságként működő épület új bejárat kialakítása

2022. november 30. 13:50
A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/235342 A projekt támogatás összege: 114.379.800.-

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, Veszprém, Vár utca 17. szám alatti, 236. helyrajzi számú ingatlanon meglévő, országosan védett műemléki épület -jelenleg Csikász Galéria - emeleti részének részleges belső felújítását, valamint az ingatlanon lévő -jelenleg igazgatóságként működő- épület új bejárati kialakítását és belső nyílászárók áthelyezését tervezi megvalósítani a „Csikász Galéria felújítása, igazgatóságként működő épület új bejárat kialakítása” című projekt keretein belül. 

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

Csikász Galéria épület külső felújítása
Csikász Galéria részleges belső felújítása, átalakítása
Igazgatóság új bejárati kialakításának, belső nyílászárók áthelyezése

A Csikász Galéria jelenleg is Veszprém város egyik közösségi központja, ami magas színvonalon szolgálja a város kulturális életét, felújítása fontos eleme a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak.

A projekt megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír. A fejlesztés az EKF programsorozatot követően is hosszú távon hozzájárul Veszprém kulturális kínálatához, hiszen a fejlesztés megvalósítását követően a helyiek és a városba látogatók az elkövetkező 10-15 évben is magas színvonalú létesítményben élvezhetik a különböző kulturális előadásokat.
 

vehir.hu
további cikkek
Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. ma 13:56 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. ma 11:48 Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.