2023. február 4.
//
Ráhel névnap

Stabil alapokra helyezték a női kosárlabdát Veszprémben

Mérész Csaba és Bényi-Virág Rita vezetésével remekül halad a leány kosárlabdázók nevelése a megyeszékhelyen: a VESC színeiben pallérozódó gyermekek idővel a profi szintig is eljuthatnak.

Mérész Csaba neve közel sem ismeretlen a veszprémi, a kosárlabdát kedvelő polgárok számára. A tréner korábban hat éven át irányította a helyi férfi kosárlabdacsapatot.

Mérész vezetésével a Veszprém története eddigi legnagyobb sikerét érte el: a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa-győzelmet. Játékosként egy, míg vezetőedzőként két bajnoki ezüstérmet szerzett az NB I/B Piros csoportjában. Alázatos munkásságát a szurkolók mindig is elismerték, a szakembert tisztelték, szerették.

Az edzőt ugyanakkor a közelmúltban új kihívás elé állította az élet: a Veszprémi Egyetemi SC immár a női szakosztály vezetőjeként számít rá.

Tavaly nyáron nyolc-kilenc kislánnyal kezdtük a munkát, mára odáig jutottunk, hogy tízszer ennyi fiatal vesz részt az edzéseinknek. Ki kell emelnem kolléganőm, Bényi-Virág Rita munkásságát is, aki nélkül jelenleg nem tarthatnánk itt. Együtt kezdtünk el járni az iskolákba toborozni a gyermekeket. Immár U11-es, U12-es, U14-es, U16-os, illetve felnőtt női csapattal is rendelkezünk

– mesélt örömtelien Mérész, akitől megtudhattuk, egyesületük a Soproni Darazsak Sportakadémiával is együttműködést kötött. Az említett szervezet ott segít a veszprémieknek, ahol csak tud.

Fotók: VESC KosárlabdaFotók: VESC Kosárlabda

Bármiféle szakmai támaszra van szükségünk, a soproniak mindig segítőkezet nyújtanak. Két U12-es korosztályú játékosunk, Kis-Szitár Nóra és Miskey Lili Málna egyéni képzésben is részesülhet az akadémia jóvoltából. A csapatainkban sok-sok tehetséges leány fejlődik, akikből a jövőben akár profi kosárlabdázók is válhatnak. Örülök, hogy gyermekekkel dolgozhatok és láthatom a fejlődésüket.

Mérész Csaba hozzátette, a Veszprémi Kosárlabda Klubnak szintén köszönettel tartozik, hiszen a klub nevelési költségek nélkül átadta leány sportolóit a VESC-nek. Rámutatott, együtteseikben remek összhang uralkodik, a fiatalok több győzelmet is jegyeztek a regionális bajnokságban. Az U14-es alakulat már az Ajka, illetve a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát is felülmúlta, míg az U16 a Várpalota ellen aratott szép sikert. 

Bényi-Virág Rita edzőtársammal lelkiismeretesen dolgozunk azon, hogy a fiatalok egytől egyig minden szükséges figyelmet megkapjanak. Valódi egységet kívánunk építeni, ahol mindenki számíthat a társára. Úgy gondolom, a stabil alapot sikerült megalkotnunk, de a munka érdemi része még hátravan. Szívesen látunk minden lányt, aki szeretne kosárlabdázni!

– zárta Mérész Csaba, aki pozitívumként kiemelte a szülőkkel való kiváló kapcsolatukat is.

vehir.hu

További cikkek

Mérész Csaba a VESC színeiben bizonyíthat
Mérész Csaba a VESC színeiben bizonyíthat
A rutinos szakember a VESC kosárlabda-szakosztályának vezetői pozícióját örömmel töltötte be; a Pannon Egyetem csapatát vezetőedzőként irányítja.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Hétfőn hivatalosan is megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és Baksa Szabolcs között, miszerint az eddig másodedzői szerepet betöltő fiatal szakember a 2020/2021-es szezonban már vezetőedzőként küzdhet az együttes sikereiért.
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Amikor egy ajtó bezárul...
Amikor egy ajtó bezárul...
Szeretném mindenekelőtt megköszönni a második családomnak, a veszprémi kosárlabda-közösségnek azt a mérhetetlen mennyiségű kedvességet, amit az elmúlt években tanúsított irányomba. A feleségemnek, Mariann-nak mindig is mondtam, hogy ennek a pillanatnak egyszer el kell jönnie, hiszen a szereteten kívül semmi sem tarthat örökké! – e szavakkal búcsúzott el szurkolóitól a HOYA-PE Veszprémet hat esztendőn át irányító vezetőedző, Mérész Csaba.