Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent az Ecoport Magazin legújabb száma együttműködve a Királynék Földjén programmal

2022. december 9. 14:08
Inspiráló nők száma lett a negyedévente jelentkező Ecoport Magazin idei utolsó lapja. A magazin tartalmáról, valamint az együttműködésről péntek délelőtt számoltak be a Wine & Vinylben.

Elsőként az Ecoport Magazin főszerkesztője, Hajas Bálint beszélt részletesen az újságról. A most először tematikus lapszámmal jelentkező Ecoport olyan nők történetét mutatja be, akik egyrészt szorosan kötődnek Veszprémhez, másrészt pedig vállalkozó, inspiráló útjuk miatt példát jelenthetnek mindannyiunk számára. Így került címlapra Ugron Zsolna József Attila-díjas író, aki – bár erdélyi származású – sok szálon kötődik Veszprémhez. Regényeiben erős női karaktereket mutat be, különböző múltbéli, történelmi korokból. Zsolna az EKF 2023 irodalmi tanácsadója, aki a címlapinterjúban erről az izgalmas kihívásról is mesélt.

A lapban megismerhetjük Molnár Adrien, az idén húszéves Molnár Fotó tulajdonosát, aki a cég történetéről, a technológiai trendekről is szólt. Goda Krisztina filmrendező nemrégiben Veszprémben forgatta egyik tévéfilmjét, de nem csupán a munka köti a királynék városába. Az Ecoport Magazin eddigi életútjáról, motivációjáról, kihívásairól is kérdezte.

Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu női szerzetesrend veszprémi közösségének egykori tagját számos próbatétel elé állította az élet. Gondolatai mégis a küzdésről, a kitartásról, az életigenlésről szólnak. Brigitta már az interjú elkészítésekor is komoly harcot vívott a legkegyetlenebb betegséggel, a lapszámot pedig már nem tarthatta kezében, ugyanis november huszonötödikén örökre lehunyta szemét. Életútja, világszemlélete mindannyiunknak erőt adhat.

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón elsőként gratulált a magazin, valamint a Királynék Földjén program csapatának. Ahogy fogalmazott, a lap hét év alatt szép csöndben bekúszott a veszprémi köztudatba. Bízik abban, hogy a Királynék Földjén programmal hosszútávú lesz az együttműködés, és további tematikus számok is napvilágot látnak a közeljövőben.

A Királynék Földjén képviseletében Héthelyi Réka ötletgazda ismertette elsőként a programsorozat célját, hogy széles körben bemutassák a „veszprémi Nőt”, és azon rejtett női értékeket, amelyek a mai napig formálják a város kulturális életét. A programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program támogatásával valósul meg. Réka örömmel számolt be az Ecoport Magazinnal való együttműködésről, s bízik abban, hogy az inspiráló nők története minél több emberhez eljut. Kiemelte, a Királynék Földjén programnak közeli célja az is, hogy különböző módokon szólítsák meg az édesanyákat, kisgyermekeket.

Az Ecoport Magazin aktuális és korábbi lapszámai is elérhetők online formában, valamint hétfőtől a terjesztési pontokon nyomtatva is.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.