Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém Város Vegyeskarának hagyományos karácsonyi koncertje

2022. december 14. 16:02
Veszprém Város Vegyeskara hagyományos ünnepi hangversenyére várja a zenebarátokat 2022. december 22-én 19 órakor a Hangvilla nagytermében.

A műsor első részében „Az utolsó szalmaszál Abból a Jászolból” – Nagy Gáspár versének mottójával – európai karácsonyi muzsikákból álló összeállítást hallhatnak, láthatnak. A Megváltó születésének jászolát, a téli hó tisztaságát, a mennyei békét és ünnepi harangokat versek, balettjelenetek illusztrálják.

A hangverseny második részében bemutatkozik az újjáalakult Veszprémi Zongoraötös. Dohnányi Ernő c-moll Zongoraötöséből a 3. Adagio tétellel járulnak az elmélyült ünnepi hangulathoz. Majd Ottorino Respighi olasz impresszionista zeneszerző Lauda per la Nativitá del Signore – Dicséret az Úr születésére - című kantátája hangzik fel.

A karácsonyi csodát megjelenítő kompozícióban fenséges hangzású kórusrészletek váltakoznak az Angyal, a Pásztor és Mária szólóénekes szerepeivel, pasztorális hangzású fafúvós hangszerek kíséretében. A zene változatos stílusú elemeket tartalmaz a késő romantikától a neobarokkig, sőt a gregorián ének visszhangjait is felfedezhetjük benne. Respighi egyetlen szakrális műve valódi ritkaság, ezerféle színben pompázó kamarazene.

A hangversenyen közreműködnek:

  • Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja – művészeti vezető Erdélyi Ágnes
  • Józsa Eleonóra, Golarits Flóra – zongora
  • a Veszprémi Zongoraötös tagjai: Rabovay Júlia, Szakács Ádám, Király Veronika,
  • Bóna Katinka, Győrfi Judit
  • a Csermák Antal Zeneiskola művésztanárai: Hajas Szilárd, Tóth-Hraska Anna, Pintér József, Szemes Zsuzsanna, Gombásné Czika Magdolna, Fátrai Gabriella, Sipos Csaba
  • a Victoria Art & Sport Egyesület balett növendékei – művészeti vezető Victoria Podolskaja
  • Szólót énekelnek: Fodor Szabina Barbara, Hajdú Diána és Káplán György

Verset mondanak: Frohmann Péter, Kreschka Ágnes, Horváth Eszter és Formán Bence

vehir.hu
további cikkek
Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek. ma 22:04 Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe gasztronómia Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe Csütörtök délután elindult a második Balaton Wine&Gourmet gasztronómiai fesztivál a Veszprémvölgyben, ami rekordgyorsasággal lett Veszprém egyik nemzetközileg is jegyzett fesztiválja. Idén Argentína magyarországi nagykövete is ellátogatott ide, nem pusztán kedvtelésből. ma 2:53 A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. tegnap 11:17 Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Szeptember 20–25. között az alpesi ország vendégeskedik a királynék városában: a Svájci Napok Veszprém-Balatonon rendezvénysorozat keretében nemcsak a közös pontokat ismerhetjük meg, de svájci filmet, színházi előadást is nézhetünk, valamint gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatunk. 2023. szeptember 20. 21:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.