Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kanadai cég teremt munkahelyeket Veszprémben

2022. december 15. 15:10 // Forrás: MTI
A szimulációs rendszerek fejlesztésére specializálódott kanadai CAE Csoport többtucatnyi, magas képzettséget igénylő munkahelyet hoz létre Budapesten és Veszprémben.

A projekt költsége mintegy 3,5 milliárd forint, az ehhez nyújtott állami támogatásról szóló szerződés véglegesítése még folyamatban van.

A fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: ahogyan 2014 óta minden évben, úgy már most biztosra vehető, hogy idén is megdől a beruházási rekord Magyarországon. 

Szijjártó Péter az ukrajnai háború és az arra válaszul elrendelt szankciók nyomán előálló nehéz körülményekről is beszélt. Kiemelte, hogy a kormány az elmúlt tizenkét és fél évben sokat dolgozott a gazdaság erősítésén, 2014 óta minden évben megdőlt a beruházási rekord, ahogyan idén is meg fog, s tavaly a válság ellenére is minden idők legsikeresebb évét sikerült zárni gazdaságilag.

"Soha korábban egyetlen év alatt Magyarországra ennyi beruházás még közel sem érkezett, mint az idei esztendőben" - hangsúlyozta. "Nem akarjuk, hogy az elmúlt több mint egy évtized erőfeszítései kárba vesszenek (...) Lokális kivétel szeretnénk lenni az európai gazdasági recesszióban".  Kifejtette, ehhez minél több beruházásra van szükség, ugyanakkor nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi versenybe is be kell nevezni.

"A beérkező beruházások technológiai színvonala, digitális tartalma és hozzáadott értéke is nő. Magyarországra a jelen kor legmodernebb beruházásai érkeznek, legyen szó az elektromos autóiparról vagy a kutatás-fejlesztési tevékenységről".

A miniszter rámutatott, hogy már 90 ezer fölé nőtt a kutatás-fejlesztési tevékenységhez kötődő álláshelyek száma hazánkban. Úgy vélekedett, hogy a digitális korszak nagy lehetőséget Magyarország számára, ugyanis már kevésbé lényeges a mérete vagy épp a nyersanyag-vagyona egy-egy országnak. "Ami igazán fontos, az a szellemi teljesítmény, a kreativitás és a digitális tudás". Hozzátette: a ma bejelentett beruházás azért is rendkívül fontos, mert gyakorlatilag a szimuláció az előszobája egy-egy felfedezés gazdasági alkalmazásának.

A magyar-kanadai kereskedelem értéke az idei év első kilenc hónapjában 28 százalékkal bővült, a magyar export volumene pedig 30 százalékkal.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán úgy fogalmazott a közösségi oldalán: a cégcsoport veszprémi üzletága olyan innovatív oktatási termékeket készít, melyek használatával az egészségügyi oktatás, a klinikai kompetenciák és a betegbiztonság egyszerre javíthatók. Azon dolgoznak, hogy az orvosok és ápolók képzettebbé, felkészültebbé váljanak, és még több életet menthessenek.

A humánerőforrás szempontjából pedig csak hab a tortán, hogy kiváló mérnököket és informatikusokat képeznek a Pannon Egyetemen.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.