Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
22°C

Véget ért a Tánc fesztiválja / Bozsik Yvette és Szabó Réka társulata nyerték a zsűri fődíját

2008. május 25. 1:49
Ladányi Andrea döbbenetes koreográfiájával véget ért az idei Tánc fesztiválja Veszprémben. A rendezők, Krámer György és Vándorfi László átadták a díjakat. Köszöntőjükben mindketten hangsúlyozták, nem a nehézségeken kell szomorkodni, hanem örülni az eredménynek. Fantasztikus öt nap áll mögöttünk, melyben a szakma krémje mutatkozott be legújabb produkcióival.
Nem volt könnyű az idei év, számos nehézséget kellett leküzdeni, többek közt azt, hogy új helyszíneket kellett keresni, a Petőfi Színház helyett, de így is sokan vannak, akiknek fontos ez a fesztivál, - mondta Vándorfi László, majd támogatók hosszú sorának köszönte meg a segítséget. Nélkülük idén nem lett volna Tánc fesztiválja. A rendezők külön kiemelték a Pannon Várszínház színészeinek munkáját, akik egy személyben hoszteszként, jegyszedőként vagy épp ruhatárosként ténykedtek az előadások ideje alatt. Magukévá tették a fesztivált, ahogy a fesztivál is magáévá tette őket, - mondta a teátrum igazgatója.


Idén is több díjat osztott ki a zsűri, így minden kiemelkedő produkciót megjutalmaztak. Elsőként a fesztivál fotója díjat, a képen szereplő Várnagy Kristóf, Frenák Pál fiatal táncosa vehette át. Gáspár Gábor a Napló fotósa, akinek az előadásokon készült képeiből kiállítást is rendeztek a SÉD filmszínház aulájában, fotóművészeti díjat kapott. A közönség szavazatai alapján a Szegedi Kortárs Balett ítéltetett a legjobbnak, míg a fesztivál koreográfusa díjat Hámor Józsefnek adták. A zsűri különdíjjal jutalmazta Farkas Zoltán Batyut, valamint Lőrincz Attilát. A zsűri elnöke, Jancsó Miklós Ladányi Andreát hozta ki győztesnek, a két fődíjat pedig Tünet Együttes, vagyis Szabó Réka Társulata és a Bozsik Yvette társulat vehette át.

Jancsó Miklós a díjátadón azzal méltatta Veszprémet, hogy ebben a városban gyökeret eresztenek az értékek, ezért a Tánc fesztiválja is még néhányszáz éven át élni fog. Majd Zrínyi Miklós gondolataival zárta az idei fesztivált: Jó szerencsét, semmi mást!

 

Füssy Angéla
további cikkek
A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A balatoni fehérborok közt a legjobb a Veszprémi Érsekség Mandorlája A 2024-es esztendő legjobb balatoni fehérborának választotta a Balatoni Szövetség a Veszprémi Érseki Pincészet 2023-as Mandorla Savignon Blanc borát. Sőt, a pincészet egy arany- és két ezüst minősítést is bezsebelt a XXI. Balatoni Borok Versenyén. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. tegnap 13:36 Június 23-án ismét több ezren találkozhatunk a veszprémvölgyi terített asztaloknál! Június 23-án ismét több ezren találkozhatunk a veszprémvölgyi terített asztaloknál! Idén is jön a Hosszúasztal Piknik: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program a tavalyi év sikere után idén is megszervezi Magyarország legnagyobb közösségi piknikjét. tegnap 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.