Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért lógnak az alpinisták a Húszemeletes oldalán

2023. január 5. 15:20
Az előzetes átvizsgálás alapján kiderült, hogy néhány kerámiaelem meglazult a Húszemeletes homlokzatán, amelyeket a napokban alpintechnikával távolítanak el a szakemberek.

Emlékezetes esztendőhöz érkezett városunk, hiszen január 21-én kezdetét veszi az Európa Kulturális Fővárosa-program Veszprémben. A megnyitóhoz a szervezők több különlegességgel készülnek, a Húszemeletesnek komoly „látványfeladata” lesz – tudhattuk meg a társasház közös képviselőjétől.

Dörnyeiné Barabás Éva a megkeresésünkre elmondta, örömmel csatlakoztak a programhoz, ám a toronyház állapota megkövetelte, hogy bizonyos felújítások hajtsanak rajta végre. Mindezekben az önkormányzat, valamint az EKF is segítőkezet nyújtott, hiszen egy ikonikus épületről van szó.

Megtudhattuk, öt homlokzati elemet veszélyesnek nyilvánítottak a szakemberek, amelyek eltávolítását csütörtökön megkezdték az alpinisták. A munkálatok a terv szerint január 10-ére be is fejeződnek, így hamarosan már „újdonsült fényében” pompázhat a több mint hatvan méter magas épület.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 III. Kenese ArtFeszt - A művészetek szárnyán kultúra III. Kenese ArtFeszt - A művészetek szárnyán A Kenese Art Feszt nyári összművészeti fesztivált harmadjára rendezik meg Balatonkenesén július 31. és augusztus 4. között. A kulturális eseménysorozat balatonkenesei és akarattyai származású művészek összefogásával indult 2022-ben. A fesztivál programja korhatártól függetlenül mind a gyermekes családok, fiatalok és művészetszerető felnőttek számára kínál minőségi szórakozást. 2024. július 31. 16:21 Rá kell startolni a nagyszabású, országos jelentőségű rendezvények szervezésére Európa Kulturális Fővárosa Rá kell startolni a nagyszabású, országos jelentőségű rendezvények szervezésére Neil Peterson aktívan részt vett Liverpool Európa Kulturális Fővárosa programjának szervezésében 2008-ban, majd tapasztalatával több későbbi kulturális fővárosnak – köztük Veszprémnek is – segített. A program lezárultával arról kérdeztük őt, milyen lehetőségei vannak városunknak arra, hogy hosszú távon profitáljon a 2023-as év eredményeiből? 2024. július 31. 23:21 Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.