Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért lógnak az alpinisták a Húszemeletes oldalán

2023. január 5. 15:20
Az előzetes átvizsgálás alapján kiderült, hogy néhány kerámiaelem meglazult a Húszemeletes homlokzatán, amelyeket a napokban alpintechnikával távolítanak el a szakemberek.

Emlékezetes esztendőhöz érkezett városunk, hiszen január 21-én kezdetét veszi az Európa Kulturális Fővárosa-program Veszprémben. A megnyitóhoz a szervezők több különlegességgel készülnek, a Húszemeletesnek komoly „látványfeladata” lesz – tudhattuk meg a társasház közös képviselőjétől.

Dörnyeiné Barabás Éva a megkeresésünkre elmondta, örömmel csatlakoztak a programhoz, ám a toronyház állapota megkövetelte, hogy bizonyos felújítások hajtsanak rajta végre. Mindezekben az önkormányzat, valamint az EKF is segítőkezet nyújtott, hiszen egy ikonikus épületről van szó.

Megtudhattuk, öt homlokzati elemet veszélyesnek nyilvánítottak a szakemberek, amelyek eltávolítását csütörtökön megkezdték az alpinisták. A munkálatok a terv szerint január 10-ére be is fejeződnek, így hamarosan már „újdonsült fényében” pompázhat a több mint hatvan méter magas épület.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Nem várt helyről érkezett dicséret a veszprémi EKF-programra, de van olyan eset, amikor az eredményeket már nem lehet mismásolni. 2024. január 24. 13:03 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53 Mintha véget sem ért volna az EKF-év Európa Kulturális Fővárosa Mintha véget sem ért volna az EKF-év Egy komplett nemzetközi kulturális hálózat viszi a jó hírét Veszprémnek és az EKF-régiónak a jövőben köszönhetően a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött háromoldalú megállapodásnak, amit csütörtökön írtak alá Veszprémben. A sajtónyilvános eseményen kiderült az is, hogy mi vár a veszprémiekre azután, hogy december 31-gyel véget ért az ünnepi év. 2024. január 18. 21:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.