2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Horvátországban kezdi az évet a futsalválogatott

2023. január 11. 10:22
MLSZ
Két veszprémi játékossal a soraiban szerdától Porecben készül a március elején sorra kerülő vb-selejtezőire a magyar férfi futsalválogatott.

A magyar válogatott márciusban Izraelben lép pályára, majd a horvátokat fogadja világbajnoki selejtezőn, és ha sikerül megszereznie a csoport második helyét, akkor pótselejtezőn folytathatja szereplését a sorozatban.

Fotó: MLSZ (archív)Fotó: MLSZ (archív)

A tétmérkőzések előtt még négy felkészülési mérkőzést játszik Turzó József együttese: szerdán a bosnyákokkal, csütörtökön az észtekkel, pénteken a románokkal, vasárnap pedig a grönlandiakkal mérkőzik meg Porecben egy nemzetközi torna keretében. Ezúttal is hiányozni fog a keretből néhány kulcsjátékos: Büki Baltazár, Komáromi Péter, Dróth Zoltán, Tatai József, Pál Patrik és Dávid Richárd sem utazhatott el a csapattal sérülés vagy betegség miatt. A kerettagok nagy része hétfőn este még a futsal Magyar Kupában lépett pályára, ezért csak kedden délután tudott elutazni Porecbe a csapat.

Spandler Mátyás és Fridrich Dávid személyében két veszprémi játékos is ott van a keretben.

Részben a hiányzások miatt, részben tudatos döntés eredményeképpen fiatalabb átlagéletkorú kerettel utaztunk el a tornára, amelyen szeretnénk a nemzetközi szinten jellemző magas sebesség mellett megvalósítani az elmúlt időszakban gyakorolt taktikai elemeket

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

Abból a szempontból nehéz dolgunk van, hogy hétfőn még kupamérkőzéseken léptek pályára a játékosok, ezért nem volt lehetőségünk közös edzésekkel készülni a tornára, ugyanakkor teljes mértékben megbízom a kluboknál zajló munkában, melynek köszönhetően szerdán megfelelő állapotban léphetünk pályára a bosnyákok ellen. Öt nap alatt négy intenzív mérkőzés vár ránk, ráadásul az ellenfeleink közül a bosnyákoknak és a románoknak is remek csapatuk van, az észtek és a grönlandiak pedig rengeteget fejlődtek az utóbbi években, és bármelyik riválisuk dolgát képesek megnehezíteni. A sorozatterhelés ellenére szeretnék nemzetközi szinten is kiemelkedő egyéni teljesítményt látni a mérkőzéseken, mert hosszú távon is szükség van azokra vezéregyéniségekre, akik a nehezebb mérkőzéseken magukkal húzhatják a többieket. Bízom benne, hogy a kapusainktól is láthatok extra teljesítményt, a vb-selejtezőkön ugyanis nagy szükség lesz a jó játékukra, sok esetben mérkőzéseket dönthetnek el a kiemelkedő kapusteljesítmények.

A válogatott kerete:

Kapusok:
Krajcsi Bence (DEAC)
Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:
Horváth Szabolcs (Aramis)
Nagy Imre (MVFC)
Rábl János (MVFC)
Vas Ádám (Haladás)
Fekete Márk (Aramis)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Fridrich Dávid (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Hajmási Milán (Haladás)
Fekete Olivér (Aramis)
Suscsák Máté (Újpest FC-220Volt)
Rutai Balázs (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)

vehir.hu

További cikkek

Máris folytatódik a bronzpárharc
Máris folytatódik a bronzpárharc
„A tűréshatárt kijjebb kell tolnunk még akkor is, ha minden sebből vérzünk. Mindent meg fogunk tenni hétfőn, hogy kiegyenlítsük a párharc állását” – fogalmazott a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a Kecskemét elleni „kis döntő" hétfői (18.30) második, hazai találkozója előtt.
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém
A veszprémi futsalosok a rendes játékidő hajrájában még 3-0-ra vezettek, a vendéglátó Kecskemét az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban fordítani is tudott az NB I bronzpárharcának első, pénteki meccsén.
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Győzelemmel zárt, megküzdhet a bronzéremért a Veszprém!
Az 1. Futsal Club Veszprém hatalmas csatában, 5-3-ra legyőzte a vendég Berettyóújfalut hétfőn az első osztályú bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Fehér Zsolt legénysége ezzel megcsípte a negyedik helyet és készülhet a Kecskemét elleni bronzpárbajra.
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Felszabadult játékot vár a Veszprém mestere a Berettyóújfalu ellen
Egyszerű a képlet: ha az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn (18.30) nyer a négyszeres bajnok Berettyóújfalu vendéglátójaként, idén is bronzpárbajt vívhat az első osztályban.
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Remek játék, győzelem a rájátszásban!
Először nyert a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely nagy motivációval, jó helyzetkihasználással és szervezett védekezéssel rukkolt elő hétfő este a Kecskemét vendégeként.