Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egygólos futsalsiker a bosnyákok ellen

2023. január 11. 21:18 // Forrás: MLSZ
Férfi futsalválogatottunk a bosnyákok elleni győzelemmel kezdte meg szereplését szerdán az ötcsapatos poreci felkészülési tornán.

A márciusi vb-selejtezőkre készülő férfi futsalosok a hétfői kupaforduló után kedden találkoztak Telkiben, majd utaztak el a horvátországi Porecbe, és szerdán kora délután máris mérkőzés várt rájuk: az előző Európa-bajnokságon is szereplő bosnyákok ellen lépett pályára Turzó József együttese.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a mérkőzés végig kiegyenlített játékot hozott, a mieink fegyelmezetten védekezve szűrték a bosnyák támadásokat, de ellenfelünk is jól védekezett, így a szünetig nem született gól.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A második félidő derekán Horváth Szabolcs labdaszerzése után Suscsák Máté vezetést szerzett a magyar válogatottnak (1-0). A hajrához közeledve a bosnyákok öt a négy elleni játékra váltottak támadásban, de a kapunk előtt nem tudták érvényesülni emberelőnyben sem, sőt egy labdaszerzés után Vas Ádám az üres kapuba emelt (2-0). A bosnyákok néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt megszerezték a szépítő góljukat, de a vereséget nem tudták elkerülni, 2-1 lett a végeredmény.

Csütörtökön az észtek ellen lép pályára a magyar válogatott.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 2-1 (0-0)
Magyarország: Krajcsi Bence - Rábl János, Bencsik Roland, Hajmási Milán, Fekete Olivér
Csere: Spandler Mátyás, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Vas Ádám, Fekete Márk, Fridrich Dávid, Suscsák Máté, Rutai Balázs, Szalmás Zoltán

Kapitányi értékelés

Még csak a torna első mérkőzésén vagyunk túl, de már most büszke vagyok a megfiatalított válogatottra, mert nagyszerűen, igazi csapatként teljesített ezen a meccsen. Több nehézséget is leküzdöttünk, hiszen a hétfői kupaforduló után nem voltak frissek a játékosok, és minimális közös felkészülés után léptünk pályára. Több jó egyéni teljesítményt is láttam, végig stabilan, taktikusan játszottunk, erre a teljesítményre lehet építkezni

– értékelt a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.