Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Fordulatos meccsen döntetlen a románok ellen

2023. január 13. 23:04 // Forrás: mlsz.hu
Kétszer vezetett, egyszer hátrányban játszott férfi futsalválogatottunk a románok elleni mérkőzésen a poreci nemzetközi torna harmadik játéknapján, végül igazságos döntetlen lett a találkozó vége.

A bosnyákok és az észtek legyőzése után a harmadik egymást követő napon is pályára lépett Porecben férfi futsalválogatottunk. Az mlsz.hu beszámolója szerint a találkozó első perceiben a mieink játszottak jobban, és megszereztük a vezetést is: Alasztics Marcell távoli lövését követően a román kapusról kipattanó labdát Rutai Balázs vágta a hálóba (1-0). A félidő második fele a románoké volt, ellenfelünk még a szünet előtt megfordította az állást, és 2-1-es előnnyel vonult pihenőre.

Nem hirdettek győztest a derbin - Fotó: mlsz.huNem hirdettek győztest a derbin - Fotó: mlsz.hu

A második játékrészt is a magyar csapat kezdte jobban, és előbb Rutai távoli lövésével egyenlítettünk, majd nem sokkal később Fekete Márk fejjel továbbított a hálóba egy kipattanó labdát (3-2). A mérkőzés utolsó gólját a románok szerezték, így 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

A mieink szombaton nem lépnek pályára, majd vasárnap Grönland ellen zárják a viadalt.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Románia 3-3 (1-2)
Magyarország: Alasztics Marcell - Rábl János, Bencsik Roland, Hajmási Milán, Fekete Olivér
Cserék: Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Vas Ádám, Fekete Márk, Fridrich Dávid, Suscsák Máté, Rutai Balázs, Krajcsi Bence, Bíró Attila
Szövetségi kapitány: Turzó József

Kapitányi értékelés

A döntetlen megfelel a játék képének, mindkét félidő első felében mi domináltunk, a második felében viszont a románok voltak jobbak. Amiatt lehet némi hiányzérzetem, hogy a három gólból kettőt olyan szituációból kaptunk, amire készültünk a mérkőzés előtt, mégis hibáztunk. Ennek ellenére a megfiatalított, nemzetközi szinten több rutintalan játékossal felálló válogatott bizonyította, hogy egy magasabban jegyzett rivális ellen is képes jó játékra. Sokat javult a teljesítményünk a szezon elejéhez képest, úgy érzem, jó úton haladunk, és bízom benne, hogy a felkészülési mérkőzéseken megszerzett rutint kamatoztatni tudjuk a tétmeccseken 

– nyilatkozta a találkozót követően Turzó József az mlsz.hu-nak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.