Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Szárazföldön a Balaton

2023. január 18. 12:43
Nem kell rögtön autóba szállni, de még csak időgépre sincs szükség, hogy visszamenjünk a harmincas évek Balatonjához, hiszen a Dubniczay-palota kedden nyílt kiállítása tálcán kínálja a magyar tenger 1930-1988 közötti időszakát.

Balaton Retro – Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában címmel nyílt válogatás, mely Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyét, és az ahhoz szorosan kötődő életérzést mutatja be egy egészen különleges és egyedi szemszögből. Az érdeklődők papírrégiségeken – plakátokon, képeslapokon – keresztül ismerhetik meg, hogyan csábították a Balatonhoz a pihenni vágyókat 1930 és 1988 között, a különleges tárgyi emlékek pedig felidézik, milyen is volt az élet a Balaton partján.

A kiállítás kurátora Herth Viktória; az ünnepélyes megnyitón elsőként Grászli Bernadett köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Dallos Krisztinának, az EKF kulturális projektmenedzserének. Krisztina kifejtette, rendkívül boldog, amiért az EKF meghatározó helyszíne a Művészetek Háza, s bízik abban, hogy a kiállítás még közelebb hozza az emberekhez a régiót.

A kiállításmegnyitó fénypontja egy kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Poós Zoltán József Attila-díjas író diskurált Putz Attilával, a Budapest Retro Élményközpont munkatársával.

A kiállítás május 14-ig látható.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.