Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Rendkívül fontos magyar siker Brazília ellen

2023. január 20. 19:35 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzték, Portugáliától 27-20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedtek, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, II. csoport:
Magyarország-Brazília 28-25 (14-14)
Göteborg, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
Magyarország: Mikler - Bóka 6, Bodó 4, Lékai 7, Bánhidi 2, Ancsin 6, Rodríguez 1, cserék: Sipos, Ilic 1, Hanusz, Szita, Rosta 1, Ligetvári, Székely
lövések/gólok: 45/28, illetve 48/25
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 12, illetve 6 perc

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter maradt ki, a kisebb ujjsérüléssel bajlódó Mikler Roland viszont a kezdőcsapatban kapott helyet.    

A brazilok meglepően gyengén kezdtek, ezt - gyors ellenakciókkal - kihasználva a magyar válogatott hét perc után 6-2-re vezetett. A dél-amerikaiak a tizedik percben időt kértek, ám Mikler továbbra is remekül védett. Kettős emberelőnyben némileg lendületbe került a brazil csapat, egy 3-0-s sorozattal megkezdte a felzárkózást, és mivel a 26. percben már csak 13-11-es előnyben volt az egyre több kisebb hibát elkövető magyar együttes, a szakmai stáb időt kért, majd szinte minden poszton cserélt.

Ilic Zoran (j) és a brazil Joao Pedro Silva a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. MTI/Kovács Tamás Ilic Zoran (j) és a brazil Joao Pedro Silva a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. MTI/Kovács Tamás

Egy újabb 4-0-s széria végén egyenlített a továbbra is kevesebbet hibázó Brazília, a szünetben pedig 14-14 volt az állás.    

A második félidő elején megint összeszedettebbek voltak a magyarok, egy 5-1-es sorozattal sikerült ellépniük, ám a 38. percben elveszítették Sipos Adriánt, aki a harmadik kiállítása miatt piros lapot kapott. Ez, majd Bánhidi Bence kiállítása sem törte meg a válogatottat, amely ebben az időszakban megint kevés hibával kézilabdázott támadásban és védekezésben egyaránt, így a meccs háromnegyedénél 24-19-es előnyben volt.    

A dél-amerikaiak továbbra sem adták fel, és egy 5-1-es szériával újra felzárkóztak egygólos hátrányra. Az 53. percben jött a második magyar időkérés, de a balátlövők háromszor is a kapufát találták el. A magyar védőfal újra remekül összeállt, és amikor egy brazil lerohanás végén Mikler bravúrral védett, majd Lékai Máté gólt lőtt, eldőlt a mérkőzés.    

A braziloknál Hugo Bryan Monta Da Silva hat, Jean Pierre Dupoux öt, Gustavo Rodrigues négy gólt lőtt, Mikler Roland 13, Székely Márton egy, Leonardo Tercariol hét, Rangel da Rosa három védéssel zárt.

Bodó Richárd (k), valamint a brazil Thiagus Petrus (b) és Gustavo Rodrigues a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. MTI/Kovács Tamás Bodó Richárd (k), valamint a brazil Thiagus Petrus (b) és Gustavo Rodrigues a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. MTI/Kovács Tamás

A két együttes hetedik egymás elleni mérkőzésén a hetedik magyar siker született.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.