Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiesés esetén Mikler Roland visszavonult volna

2023. január 22. 23:13
Mikler Roland visszavonult volna a magyar férfi kézilabda-válogatottban való szerepléstől, ha a csapat nem jut negyeddöntőbe a világbajnokságon, és nem harcolja ki az olimpiai selejtezős részvételt.

Ezzel eldőlt, hogy nem az utolsó válogatott mérkőzésem volt a mai, mert sok minden eldőlt volna, ha nem folytathatnánk ezt a világversenyt

- nyilatkozta a csapatkapitány vasárnap este az M4 Sporton.

Kapcsolódó cikk
Negyeddöntős és olimpiai selejtezős a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre, mivel vasárnap este negyeddöntőbe került a világbajnokságon.

A középdöntő utolsó fordulójában a magyarok 42-30-ra verték a Zöld-foki Köztársaságot, este pedig az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes és társházigazda Svédország 32-30-ra nyert Portugália ellen, ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes a csoport második helyéről továbbjutott a negyeddöntőbe, illetve részt vehet jövő márciusban az olimpiai selejtezőtornán.

Kapcsolódó cikk
Újabb sikerével egy lépésre a negyeddöntőtől a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 42-30-ra nyert a Zöld-foki Köztársaság ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, vasárnap Göteborgban, és negyeddöntőbe jut, amennyiben este a társházigazda svédek legyőzik Portugáliát.

Köszönöm a csapatnak és köszönöm a svédeknek, hogy ekkorát mentek ma. Megyünk tovább és megyünk afelé, amit szerettünk volna elérni. Mit veszíthetünk?! Nekimegyünk annak, aki jön, és az utolsó leheletünkig mindent kiadunk magunkból. Hogy ez mire lesz elég, majd kiderül. Remélem, sok mindenre!

- mondta Mikler.

A magyar csapat játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés előtt a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács TamásA magyar csapat játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés előtt a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács Tamás

Az hétfő este dől el, hogy a magyarok a szerdai, stockholmi negyeddöntőben a címvédő Dániával vagy Egyiptommal találkoznak.

Roli nélkül nem válogatott a válogatott! Kiizzadtuk, kiszurkoltunk a svédek győzelmét, nagyon boldog vagyok, hogy megyünk tovább. Nem titkolt célunk az olimpiai részvétel, de ne szaladjunk előre!

- mondta Bodó Richárd.

Bánhidi Bence úgy vélekedett, a portugálok jól játszottak, de a svédek a végére bedarálták őket.

Még most is feláll a szőr a kezemen és a hátamon, mert végigizgultuk ezt a nagyon nehéz hatvan percet. Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, és a svédek is besegítettek nekünk. Innentől új célokat kell megfogalmaznunk, de örömjáték következik számukra

- magyarázta a beálló.

A bajnoki címvédő Szeged játékosa elmondta, hétfőn délelőtt vonattal utaznak Göteborgból a csaknem 500 kilométerre lévő fővárosba.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.