Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A második és a hetedik hely lehet a legkedvezőbb az olimpia szempontjából

2023. január 23. 19:33 // Forrás: MTI
A második és a hetedik hely lehet a legkedvezőbb az olimpiai selejtezőtorna szempontjából a férfi kézilabda-világbajnokságon, amelyen a magyar válogatott a negyeddöntőbe jutott.

A legjobb nyolc közé kerüléssel a magyarok biztosították szereplésüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőn, az pedig a végső vb-helyezésüktől függ, a három közül melyik torna mezőnyébe kapnak majd besorolást.

Az erőviszonyok ismeretében a világbajnokság második vagy hetedik helyezése lenne a legkedvezőbb a magyar csapat számára, akkor ugyanis az 1. csoportba kerülnének, ahol csak egy európai ellenfelük lenne, szemben a 2. és a 3. csoporttal, amelyben három európai válogatott harcol majd a kvótákért.

Ancsin Gábor melegít a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés előtt a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács TamásAncsin Gábor melegít a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés előtt a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács Tamás

A magyar csapat negyeddöntős ellenfele Egyiptom vagy a címvédő Dánia lesz, a két együttes hétfő esti középdöntős rangadóján dől el, melyik jut tovább csoportelsőként.

Az olimpiai selejtezők csoportbeosztása:

1. csoport:
a világbajnokság 2. helyezettje
a világbajnokság 7. helyezettje
a világbajnokságon harmadik legjobban szereplő kontinens olimpiai kvalifikációs versenyéről érkező csapat
a világbajnokságon negyedik legjobban szereplő kontinens olimpiai kvalifikációs versenyéről érkező csapat

2. csoport:
a világbajnokság harmadik helyezettje
a világbajnokság hatodik helyezettje
a jövő évi Európa-bajnokságról másodikként érkező csapat
a világbajnokságon második legjobban szereplő kontinens olimpiai kvalifikációs versenyéről érkező első csapat

3. csoport:
a világbajnokság negyedik helyezettje
a világbajnokság ötödik helyezettje
a jövő évi Európa-bajnokságról elsőként érkező csapat
a világbajnokságon második legjobban szereplő kontinens olimpiai kvalifikációs versenyéről érkező második csapat    

Amennyiben a világbajnokság 2-7. helyezettjei közül bármely csapat később közvetlenül olimpiai kvótát szerez - például megnyeri a jövő januári Európa-bajnokságot -, a vb-rangsorban utána következő válogatott veszi át a helyét az olimpiai selejtező csoportbeosztásában.

A 2024. március 15-17-én sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornák első két-két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.