Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Fazekas Gergő felépült, meghódítaná Lengyelországot

2023. január 24. 10:03
A sors úgy rendelkezett, hogy éppen nevelőedzője, Éles József legendás mezszámát viselve mutatkozhatott be a Bajnokok Ligája-résztvevő lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatában az irányító-átlövő Fazekas Gergő.

Két évvel ezelőtt Magyarország legjobb utánpótláskorú kézilabdázójának választották, nem sokkal később négy éves szerződést ajánlott számára a magyar rekordbajnok Telekom Veszprém. A kontraktus megkötését követően kiderült, a további fejlődés érdekében a bakonyiak két idényre kölcsönadják a lengyel Orlen Wisla Plocknak, amely idén a Bajnokok Ligájában is érdekelt.

Fazekas Gergő élete egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott: megtudhattuk, a fiatal sportoló mindezt cseppet sem bánta. Komoly tervekkel, álmokkal vágott neki a nemzetközi kalandnak, ám egy vállsérülés az útját állta.

Júliusban csatlakoztam az újdonsült együttesemhez. Új ország, új csapat, egyedül a nagyvilágban. Először tapasztaltam meg ezt az érzést az életemben. A harmadik edzésen be is ütött a krach: összeütköztem az egyik társammal, a vállamban pedig elkezdtem nyomást érezni. Azonnal tudatosult bennem, hogy megsérültem...

– emlékezett vissza Fazekas Gergő, akit nem sokkal később Magyarországon műtöttek meg.

A beavatkozást követően három hetet töltöttem itthon, amíg a rögzítőt viseltem. A rehabilitációt már Lengyelországban, a Plock kötelékében folytattam. Köszönettel tartozom a gyógytornászunknak, az erőnléti edzőnknek, illetve a gyúrónknak is, hiszen mindent megtettek annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessek. A csapattársak lelki támogatása szintén kedves volt a szívemnek!

Fazekas Gergő bemutatkozott újdonsült csapatában (fotó: Olren Wisla Plock)Fazekas Gergő bemutatkozott újdonsült csapatában (fotó: Olren Wisla Plock)

A fiatal irányító-átlövő elmondta, az odafigyelésnek és a szorgos, kitartó munkának köszönhetően jelenleg jobb formában érzi magát, mint valaha. Mindezt a klub szakmai stábja is észlelte, hiszen Gergő az elmúlt hétvégén zártkapus edzőmérkőzéseken bemutatkozhatott Lengyelországban.

Édesapám, Fazekas Nándor karrierét látva mindig is az volt álmom, hogy egyszer majd hasonló cipőben járhassak. Szeretnék bizonyítani neki, a családomnak, a csapatnak, valamint magamnak is. Tavaly még a szüleimmel éltem, jelenleg ezer kilométerre vagyok tőlük. Nagy kihívás ez számomra, de hiszem, hogy a saját lábaimon is meg tudok állni. Küzdök lelkiismerettel, lengyelül is tanulok, hogy a bajnokságban, illetve a Bajnokok Ligájában is lehetőséghez juthassak.

A sors fura fintora, hogy az említett edzőmérkőzések alkalmával a saját, 24-es számú mezét különböző okok miatt még nem viselhette Fazekas, a kezébe pedig éppen nevelőedzője, Éles József legendás 6-os felsője került. A fiatal tehetség hangsúlyozta, nem felejtette el honnan indult, büszkén viselte a ruhadarabot.

Az Éles Kézilabda Iskola a második otthonom volt, onnan indult el a történetem. Sodorjon bármikor, bárhova az élet, nem felejtem el azt az időszakot. Rengeteget kaptam: mindent, amit ott tanultam, a mai napig kamatoztatom!

A felnőtt válogatottban is bemutatkozó kézilabdázót a nemzeti együttes vb-n nyújtott teljesítményéről, esélyeiről is kérdeztük. Gergő zárásként úgy fogalmazott, hisz a honfitársai sikerében, napról napra szorít értük. Hozzátette, ha a szerencse is a magyarok mellé pártol, akkor a negyeddöntőben a vb-címvédő dánok ellen is minden esély meglesz a továbbjutásra.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.