2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Új szárnnyal bővült a Historia Malomkert

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program pályázatán elnyert támogatásból tizenhét szobával bővítette kínálatát a Hotel Historia Malomkert.

A szálloda új szárnyát csütörtökön mutatták be a sajtónak. Az EKF azért biztosított forrást szállodai bővítésekre, mert a korábbi visszajelzések alapján Veszprémben az egyre növekvő turistaforgalmat már nem volt képes kiszolgálni a korábban rendelkezésre álló kapacitás – magyarázta Porga Gyula polgármester a helyszínen. A városvezető elmondta, hogy a 800 millió forintos keretösszegű pályázat révén összesen ötven szobával és 113 ággyal bővültek a veszprémi szálláslehetőségek.

Ebből a Malomkertben tizenhét új, négycsillagos minősítésű szobát alakítottak ki, a hotel közel 650 négyzetméter hasznos alapterülettel bővült. Szücs Balázs, a Hotel Historia Malomkert ügyvezetője  elárulta: a helyiségeket a legmodernebb, környezettudatos technológiákkal szerelték fel, a hűtést és fűtést hőszivattyús rendszerrel oldják meg. Az ügyvezető szerint régi vágyuk volt a szálloda bővítése, és az új szobák nem is maradnak kihasználatlanul: az Európa Kulturális Fővárosa program nyitóhétvégéjén már a turisták rendelkezésére álltak, és a nyárra is kezdenek betelni a foglalások.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém
Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém
Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Veszprém legújabb szálláshelyét, az Oliva Smart Hotelt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.
Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai
Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai
Az ország egyik legsikeresebb vidéki étterme, a Michelin kalauzban Bib Gourmand kategóriába sorolt Kistücsök tulajdonosa, Csapody Balázs szerdán a Pannon Egyetem hallgatói előtt beszélt az étterem történetéről, vezetői filozófiájáról és a mai fiatalokról a GTK turisztikai beszélgetéssorozatának legutóbbi eseményén.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a csütörtöki megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a kulturális beruházás révén erősödik az egész térség és a helyi közösségek identitása.
London előtt Veszprém a legnépszerűbb turisztikai célpontok versenyében
London előtt Veszprém a legnépszerűbb turisztikai célpontok versenyében
Londont is megelőzve a hetedik helyen végzett Veszprém és a régió a European Best Destination 2023 nemzetközi turisztikai megmérettetésen, valamint különdíjként elhozta a családbarát turisztikai célpont elismerést. Kedden délután Porga Gyula polgármester és Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője sajtótájékoztatón árultak el még több részletet a közönségszavazásról és, hogy milyen lehetőségek nyíltak meg Veszprém előtt ezzel az elismeréssel.