Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés

2023. február 27. 20:59 // Forrás: MTI
Cirjenics-Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés, hogy másfél éves kihagyása után vissza szeretne térni a magyar női kézilabda-válogatottba.

A Ferencváros irányítója hétfőn az MTI-nek elmondta, jó érzés volt számára, hogy Golovin Vlagyimir kinevezése óta többször beszélgettek a szövetségi kapitánnyal.    

"Mondta, ha tényleg úgy döntök, hogy visszatérek - márpedig ez egy pillanatig sem volt kérdés -, és olyan állapotba tudok kerülni, illetve a vállam is engedi, akkor számít rám" - mondta Cirjenics-Kovacsics, akinek a 2021-es, tokiói olimpia után megműtötték a vállát, majd tavaly júliusban megszületett első gyermeke. Hosszú kihagyását követően január végén lépett pályára ismét tétmérkőzésen.    

"Az a célom, hogy segíteni tudjak a válogatottnak. Ha még van egy, két, három, négy évem a pályán, azt a maximumon szeretném végigtolni minden fronton" - szögezte le a 31 éves, 143-szoros válogatott kézilabdázó.    

Mint elárulta, a múlt héten megsérült a lába, az Achilles-ína és a vádlija fáj, ezért az FTC érdi bajnoki meccsén sem játszott, ezúttal pedig csak hétfőn és kedden tartózkodik Telkiben a válogatott edzőtáborában. Utóbbinak a taktika miatt lesz haszna, hiszen nem az Izland elleni, áprilisi világbajnoki selejtezők előtt csöppen bele ismét a nemzeti csapat életébe, ráadásul korábban még nem dolgozott együtt Golovinnal.    

Válla állapotáról elmondta, a felépülése december végén lezárult, és azóta is tünetmentes.    

"Ahhoz képest is erősödött, ahogyan elkezdtem vele december végén a teljes edzésmunkát. Tudom, nem úgy van, hogy kihagytam másfél évet, és egy hónap alatt minden a régi lesz. Jó ütemben haladtam, jó állapotban érzem magam, de még messze van az az állapot, amire szeretnék eljutni" - magyarázta.    

Hozzátette, a szülés után 9-12 hónapot vesz igénybe a regeneráció, a célja pedig az, hogy pályafutása hátralévő részében teljesen egészséges tudjon maradni.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2024. március 22. 13:30 Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára. 2024. március 6. 15:52 Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 35-27-re nyert Svájc ellen Gümligenben az Eurokupa szombati játéknapján. 2024. március 2. 19:05 Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen A magyar női kézilabda-válogatott - második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva - 38-26-ra legyőzte Svájc együttesét az Eurokupában szerdán, Tatabányán. 2024. február 28. 19:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.