2023. március 23.
//
Emőke névnap

A veszprémi séf nem kér David Beckham palacsintájából

Az egykori sztárlabdarúgó, David Beckham a gasztronómia vizeire evezett. Kedvese, Victoria közzé is tett egy videót a technikájáról, amelyet Szalai Tibor veszprémi séffel elemeztünk.

Ő volt az első angol labdarúgó, aki négy országban bajnoki címet szerzett. Az angol Manchester United mellett a spanyol Real Madrid, az amerikai LA Galaxy, olasz AC Milan, de a francia PSG színeit is magára ölthette. Hazája válogatottjában tizenhárom év alatt több mint száz alkalommal szerepelt. David Beckham maradandót alkotott a futball világában, napjainkban mégis más vizekre evezett.

A gasztronómia, pontosabban a palacsintasütés színterén is bizonyítana – erről tanúskodik felesége, Victoria Beckham Instagramon közzétett videója is, amelyben az exfocista úgy forgatta a finomságot, mintha csak egész életében ezt csinálta volna. Utána is jártunk, vajon mi lehet a titka Davidnek…

A kérdésben segítségünkre volt a Monokli Brunch & Cafe séfje, Szalai Tibor, aki a szakmát tekintve szinte már mindent látott: dolgozott többek között az egykori Aurorában, a Kék Balatonban, a Kastélyszállón, de az Oli e Gino, a Chianti és a Johnny’s sem maradt ki a repertoárjából.

Jól látszik, hogy begyakorolta a mozdulatot: szerintem néhány pillanattal a felvétel előtt a mellével is levette a palacsintát. Nehéz dolga ugyanakkor nem volt, hiszen jól látszik, hogy ez egy súlyos, vastag, kihűlt étel már, amelyet egy kisgyermek is könnyen dobálna. Megkóstolni mindenesetre biztosan nem szeretném

– hangsúlyozta Tibor, aki egy tanáccsal is ellátta az egykori sztárlabdarúgót.

Szalai Tibor nem kér Beckham palacsintájábólSzalai Tibor nem kér Beckham palacsintájából

Ahogyan régen is tette, inkább fogja meg a kedvese kezét és vigye el egy étterembe. A videón látható edényeken egyébként jól látszik, hogy azokban soha nem főzött senki. Tartsa meg ezt a jó szokását, ne koszoljon feleslegesen!

A bejegyzés alatti kommentszekcióban többen megjegyezték, hogy a palacsintaforgatás „csattogása” bizonyára kellemes emlékeket is felidéz Beckhamben. A veszprémi séf ennek hallatán kezet nyújtott, majd el is búcsúzott tőlünk.

Nyitókép: nypost.com

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Az erdőkbe csalogat a tavasz íze
Az erdőkbe csalogat a tavasz íze
Ismét eljött a medvehagyma-szezon, nem mindegy azonban, hol és mennyit gyűjtünk a népszerű növényből!
Soha többet ne vegyél csalamádét!
Soha többet ne vegyél csalamádét!
A savanyúság az egyik legjobb és legfontosabb téli vitaminforrásunk, persze a sok zsírral operáló magyar konyha ételei mellett nyáron is az asztalon a helye. Télen a savanyú káposzta mellett az egyik legjobb dolog, ami a tányérunkra vagy a szendvicsünkbe kerülhet, a csalamádé. Így viszont némi magyarázatra szorul a cím.
Kié a legfinomabb kolbász a vidéken?
Kié a legfinomabb kolbász a vidéken?
Harmadik alkalommal rendeztek kolbásztöltő versenyt Kádártán szombaton.
Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
A lakótelep születésnapjára készült meggyes-csokoládés szelet kizárólag a Kokó Cukrászdában kapható, és már le lehet csapni rá.
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Ez a négy nap megmutatja, hogy a gasztronómia több mint eszem-iszom
Csütörtök délutántól egész vasárnap estig tart a környék legkülönlegesebb gasztrofesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet. A négynapos rendezvényen a régió legkiválóbb borászatai és éttermei mellett Spanyolország és Japán is képviselteti magát, mindez pedig tökéletes alkalom arra, hogy rájöjjünk, a gasztronómia igencsak túlmutat az evés-iváson: egy ország értékei is ott vannak benne.