Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

Április 14-én lesz a Magyar Kézilabda Szövetség tisztújítása

2023. február 28. 20:11 // Forrás: MTI
Április 14-én tartja tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

 Az MKSZ honlapja szerint az esemény 11 órakor kezdődik a Budapest Kongresszusi Központban. Határozatképtelenség esetén a megismételt küldöttgyűlést április 24-én 11 órától tartják.    

A napirendi pontok között szerepel az alapszabály módosítása, az elnöki beszámoló, továbbá az új elnök, az alelnökök, az elnökségi tagok, valamint a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak megválasztása.    

A küldöttgyűlés kiírásával együtt az elnökség határozata alapján megkezdte munkáját a jelölőbizottság, amely jövő csütörtökig fogadja a javaslatokat.    

Az MKSZ-t 2015 óta irányító Kocsis Máté január közepén a Nemzeti Sportnak adott interjúban bejelentette: nem tervezi, hogy újraindul az elnöki posztért. Hozzátette, ez április még változhat, de "a magam részéről erre egészen minimális esélyt látok, leginkább semennyit".    

Az elnök pénteken a kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón elárulta: kiváló elnökjelöltnek tartja a 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet, és bízik benne, hogy mindenki támogatja.

Kapcsolódó cikk
Ilyés Ferenc lehet az MKSZ következő elnöke
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté a kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy ki lehet az utódja.

A székelyudvarhelyi születésű 41 éves egykori balátlövő pályafutása során megfordult Szegeden, Veszprémben, Tatabányán, a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is. Magyar bajnokságot háromszor, KEK-et és EHF Kupát egy-egy alkalommal nyert, illetve 2004-ben és 2012-ben is olimpiai negyedik helyezett volt.    

Visszavonulása óta a MOL Tatabánya KC klubmenedzsereként és az MKSZ határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik, illetve az Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.