Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Izraeli sikerrel biztosan csoportmásodik a magyar válogatott

2023. március 2. 21:01 // Forrás: MTI
A magyar futsalválogatott legalább a pótselejtezőben tovább küzdhet a világbajnoki részvételért, miután a selejtező 7. csoportjában kiváló második félidei játékával 6-1-re győzött Izraelben csütörtökön, ezzel megszerezte a csoport második helyét.

Eredmény, világbajnoki selejtező, 7. csoport:
Izrael-Magyarország 1-6 (0-0)
gólszerzők
: Cohen (33.), illetve Dávid (24., 29.), Rábl (24.), Hajmási (27.), Horváth Sz. (37.), Dróth (40.)    

A két együttes a nyitókörben szeptemberben Szombathelyen 2-2-es döntetlent játszott, ezúttal pedig már biztos volt, hogy a második hely a tét.

Az első félidő nem hozott gólt, a fordulást követően Turzó József szövetségi edző csapata 16 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyt dolgozott ki, a folytatásban pedig még négyszer betalált, így az izraeliek szépítése ellenére fölényesen győzött.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A 12 hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a rájátszásban, párokra osztva folytathatja szereplését. Onnan a négy győztes jut tovább. A vb-re az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első világbajnokság mezőnyének, azóta viszont egyetlen vb-re sem jutott ki. Mostani sikere azt jelenti, hogy a biztosan első horvátok elleni keddi hazai zárómérkőzés eredményétől függetlenül megszerzi a csoport második helyét.

Az állás: 1. Horvátország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Magyarország 4/3, 3. Izrael 1/4

vehir.hu
további cikkek
Megvan, mikor játszik hazai pályán az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Megvan, mikor játszik hazai pályán az 1. FC Veszprém Az 1. Futsal Club Veszprém közzétette, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mikor rendezi hazai mérkőzéseit. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. tegnap 16:20 Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! 1. Futsal Club Veszprém Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. 2024. július 25. 20:25 „Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! 1. Futsal Club Veszprém „Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! Az 1. Futsal Club Veszprém kreatív videóban ismertette legújabb együttműködő partnerét, amelyben lehullott a lepel a csapat idei szereléséről is. 2024. július 19. 15:29 Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém Portálunk, a vehir.hu meghívást kapott az 1. Futsal Club Veszprém nyári felkészülésének péntek esti, első edzésére. Öt új játékos mellett egy saját nevelésű fiatal is csatlakozott kerethez – FOTÓRIPORT. 2024. július 12. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.